Korukçu: Çözüm odaklı geliyoruz

Korukçu: Çözüm odaklı geliyoruz

Genel 1.10.2022 11:19:39 0
Korukçu: Çözüm odaklı geliyoruz
Tarih: 01.10.2022 11:19 Güncelleme: 01.10.2022 11:19
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Erzurum’da sandığa gidiyor. Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği için yapılacak seçimlerde ulaşım ve turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Hüseyin Korukçu da aday olduğunu açıkladı. Korukçu, “Tüm bölgede birlik ve beraberlik içinde çözüm odaklı çalışmalara imza atacağız” dedi.
TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği seçimi için sayılı günler kaldı. 4 Ekim’de Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacak seçimlerde Ağrı, Ardahan, Erzincan, Erzurum, Kars ve Iğdır’dan gelecek olan TÜRSAB üyesi acenteler oy kullanacak. Temsilcilik için adaylığını açıklayan sektörün önde gelen isimlerinden Hüseyin Korukçu, tüm bölgeyi kapsayacak bir dizi çalışma yapacaklarını söyledi.
Kaçak Tur Denetimleri
TÜRSAB çatısı altında şimdiye kadar kaçak turlara yönelik bir dizi uygulama yaptıklarını kaydeden Korukçu, “2021 yılında 287, 2022 yılında da 587 araç denetimi yaptık. Güvenlik güçlerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de desteğiyle tespit ettiğimiz 25’e yakın araca cezai işlem uygulattık. Acentelerimizin en önemli sorunlarından biri olan bilet satışlarında internet arasındaki fark için hem TÜRSAB Genel Merkezi hem de Bakanlık nezdinde bulunduğumuz girişimlerin takipçisiyiz” dedi.
“Yasanın çıkması şart”
Seyahat acenteleri yasası konusunda da açıklamalarda bulunan Korukçu, şunları söyledi. “Bakanlık ile birlikte hazırlanan meslek yasasının bir an önce çıkarılması için siyasilerimizin desteğini istedik, bu konuda kararlıyız. Tüm acenteci dostlarımız biliyor ki, mesleğimizin yeniden tanımlanması çok önemli. Mesleğimizi layıkıyla yerine getirebilmek, hakkımızı hukukumuzun bilinmesi için şart olan bu yasanın çıkarılması için önemli gayretlerimiz var.”
“Yapamayacağım vaatte bulunamam”
Erzurum’da 20 yılı aşkın süredir turizm ve ulaşım sektörünün içinde olduğunu anımsatan Hüseyin Korukçu, bölgedeki potansiyelin gün geçtikçe açığa çıktığını vurguladı. Seyahat acentelerinin Türk turizminin bel kemiği olduğunu belirten Korukçu, “Bu sektörün mutfağından gelen biri olarak ekibimle birlikte sorunlarımızı da çözümlerini de çok net biliyoruz. Tüm bölgedeki acentelerimizle birlik ve beraberlik içindeyiz. Bunu daha da pekiştirerek, el birliğiyle sorunlarımızın üstesinden gelebiliriz. Bir dizi proje sıralamak ve sonunda hiç birini gerçekleştirememek bizleri utandırır. Bu nedenle yapamayacağım vaatlerde bulunamam. Sektördeki tüm arkadaşlar önceliklerimizi ve öncelikli sorunlarımızı biliyor. Bu fahri görev için beyaz listemizle Türk turizmi ve acentelerimize hizmet etmek bizim için bir onur olacak. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: korukçu: çözüm odaklı geliyoruz
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ