Tarih: 12.09.2024 13:58

Konya'daki Avukat İfşa Oldu: Bagaj Dolusu Uyuşturucu İle Yakayı Ele Verdi!

Facebook Twitter Linked-in

KONYA'DA ŞOK EDEN OLAY: AVUKAT 25 BİN ADET UYUŞTURUCU HAPLA YAKALANDI

Konya'da gerçekleşen bir uyuşturucu operasyonunda, 2021 yılında adliye otoparkında silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan bir avukat, İstanbul'dan Konya'ya getirdiği 25 bin adet uyuşturucu hap ile birlikte yakalandı. Avukat ve yanındaki arkadaşı tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Avukat ve hakimlerin güvenlik güçleri tarafından üst aramasına muaf olmasının arka planında, zaman zaman tartışmalara yol açan suistimaller yaşanabilmektedir. Avukatlar, mesleki kimliklerini farklı amaçlarla kullanarak suç işleyebildiğine veya haksız kazanç sağlayabildiğine dair vakalar ortaya çıkıyor. İşte bu durumlara bir örnek Konya'da yaşandı.

AVUKAT UYUŞTURUCU TAŞIRKEN YAKALANDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir aracı şüphe üzerine durdurdu ve araçta yaptıkları aramada koli içerisinde 25 bin adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirdi. Araç sürücüsünün Konya Barosu'na kayıtlı avukat A.İ. olduğu tespit edildi. Avukat A.İ. ve yanındaki İ.Ç. olayla ilgili olarak emniyete götürülerek ifadeleri alındı.

“UYUŞTURUCUYU NEREYE TESLİM EDECEĞİMİ BİLMİYORDUM”

Emniyet işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan A.İ., vereceği ifadede, İstanbul'da bir müvekkiliyle görüşmek için buluştuğunu ve bu sırada elindeki uyuşturucu sentetik hapların olduğu koliyi 360 bin lira karşılığında aldığını, ancak Konya'da koliyi kime teslim edeceğini bilmediğini belirtti. Diğer taraftan, İ.Ç. uyuşturucu hakkında bilgisinin olmadığını iddia etti. Yapılan değerlendirmelerde ise uyuşturucu hapların piyasa değerinin 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olduğu tespit edildi. Avukat A.İ. ve İ.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAYAN AVUKAT ŞİMDİ UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA

Avukat A.İ.'nin geçmişte uğradığı silahlı saldırı ve yaralanma olayı da yeniden gündeme geldi. 7 Ekim 2021'de Konya Adliyesi bahçesinde bir saldırıya maruz kalan ve bacağından yaralanan avukatın, yaşadığı bu trajik olaydan sonra uyuşturucu taşıma suçundan tutuklanması, kamuoyunda büyük bir şaşkınlık ve merak uyandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —