Konya’da yurtlara yerleşen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Konya’da yurtlara yerleşen depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Genel 21.02.2023 14:57:45 0
Konya’da yurtlara yerleşen depremzedeler yaşadıklarını anlattı
Tarih: 21.02.2023 14:57 Güncelleme: 21.02.2023 14:57
Konya’nın Beyşehir ilçesindeki yurt ve pansiyonlara yerleştirilen depremzede aileler yaşadıklarını anlattı, yardım eden herkese teşekkür etti.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından kaldıkları evler yıkılan ya da hasar gören depremzede aileler, geldikleri Beyşehir’de bulunan yerleştirildikleri devlet yurdu ve okul pansiyonlarında bakım ve rahatlarının oldukça iyi olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde babasıyla birlikte esnaflık yaparken yaşanan depremin ardından ev ve iş yerlerinin yıkıldığını belirten Recep Tayyip Pak, “Ben esnaftım. Dükkanımız vardı, babamla birlikteydik. Ev de dükkan da gitti, canımız sağ olsun. Olacak varmış oldu. Şu an iyiyiz, buradakiler bizlere çok iyi bir şekilde yardımcı oldu, bakıyorlar” dedi.

"Canımızı zor kurtardık"
İkamet ettikleri ilçede yaşanan depremden sonra çok kötü günler yaşadıklarını anlatan Pak, “İnsanlar orada enkaz altında kaldı, ölenler oldu, yaralılar oldu. Benim de halam enkaz altında kalarak öldü. Çok şükür burada iyiyiz. Sosyal medya üzerinden burayı bulduk, geldik. Buralarda çok iyiyiz. Artık bakacağız ve yeni bir hayat kuracağız, çünkü her şeyimiz gitti zaten” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden Beyşehir’e geldiğini anlatan Burak Han Kaya, ilk depremde 4 arkadaş aynı evde olduklarını, ikinci depremde ise son dakika kaldıkları yerden çıkarak canlarını kurtardıklarını belirterek, “Ondan sonra bir baktık, evlerimiz yıkılmış. Beyşehir’e geldik, çok teşekkür ediyoruz. Allah herkesten razı olsun. Çok da iyi baktılar burada bizlere. Ben Afşin’de bir dönercide çalışıyordum” ifadelerine yer verdi.

“Çocuklarımızın psikolojisinin bozulmaması için geldik”
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Tekir Mahallesi’nden aile fertleriyle birlikte Beyşehir’e geldiğini aktaran Murat Kuş da, depremin yaşandığı gün kendisinin işi nedeniyle Artvin Yusufeli Barajları bölgesinde olduğunu belirterek, “Depremi aile fertlerimiz kaldığımız ilçede yaşadı. Karın 1,5 metre olduğu ilçede, çocuklarımızın psikolojisinin bozulmaması için Beyşehir’e geldik. Çünkü çok korkmuşlardı” şeklinde konuştu.
Kardeşlerini alarak afet bölgesinden 40 kişiye yakın aile fertleriyle birlikte Beyşehir’e geldiklerini anlatan Kuş, “Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Yardımlar buradaki yurtlara da akın akın geliyor. Hizmet akın akın geliyor. İşte birlik böyle bir şey. Her şey birlikten doğar. Allah herkesten razı olsun. Orada kar 1,5 metreydi, elektrik, ulaşım yoktu. En son aile hekimliğine sığınmıştık ama orada da jeneratör bozulmuştu. Bir yandan da artçı depremler alttan alttan vuruyor, çocuklar çok korkuyordu. İkamet ettiğimiz Tekir Mahallesi, Pazarcık ilçesi ile depremin ikinci merkez üssünün tam ortasında bir bölge” ifadelerini kullandı.

“Depreme kaldığımız yurtta yakalandık”
Deprem anında neler yaşadığını anlatan Macide Kuş, “Çok kötüydü deprem. Yer yerinden oynadı, çok korktuk. Aşağıya zor indik. Daha dışarıdayız, evimize giremedik. Burada bizlere yardımlar ulaşıyor fazlasıyla. Allah’a şükür, 5 çocuğum var. Burnu bile kanamadı çok şükür” diye konuştu.
Kuş ailesinin kız çocukları da yaşadıkları depremi anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Deprem anında lise öğrencisi olduğu için Göksun ilçesinde bir yurtta kaldığını anlatan Macide Kuş, “30 kişi vardık yurtta. Uyuyorduk bir anda deprem oldu. Lambalar sallandı, kızlarla ranzadan aşağıya indik. Koridora çıktık, hocalarımız ‘sakin olun’ dedi. İkinci depremde ise aşağıya indirdiler. Biz sonra sabaha kadar bahçede bekledik, üşümeyelim diye ateş yaktılar. Öğlenki depreme kadar bahçede kaldık. Hazırlanıp tekrar yurda girecekken, ikinci depremi yaşadık. Karşıda ağaçlar vardı onlar yıkıldı, deprem yine o an oldu. Çok kötüydü. Sonra bizi Salı pazarına götürdüler, tüm Göksun halkı orada toplanmıştı. Ailem ve babam sonra gelerek bizleri aldı, sokaklardaydık, sonra buraya geldik. Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı, kardeşim gibi severdim, o da anne, babası ile küçük kardeşini bu depremde kaybetti” sözlerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ