Konya Hatay’da altyapıyı ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyor

Konya Hatay’da altyapıyı ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyor

Genel 19.02.2023 11:56:10 0
Konya Hatay’da altyapıyı ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyor
Tarih: 19.02.2023 11:56 Güncelleme: 19.02.2023 11:56
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay’da sağlıklı içme ve kullanma su ihtiyacını gidermek üzere yürüttüğü çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da depremzedelerin yaşamın temel kaynağı olan suya erişimde mağduriyet yaşamamaları için zarar gören hatları titiz bir çalışma ile eski haline kavuşturuyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, su sıkıntısı yaşanan yerlerde KOSKİ ekiplerinin HATSU ile koordineli hareket ettiğini ve mağduriyetlerin önüne geçtiğini ifade ederek, fedakâr çalışmalarından dolayı ekiplere teşekkür etti. Hatay’da ilgili pek çok kurum ve kuruluşun depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için canla başla mücadele ettiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Devlet, sivil toplum ve millet birliğini sonuna kadar idrak ettiğimiz deprem bölgelerinde Konya Büyükşehir ekiplerimiz canla başla görevini ifa ediyorlar. Hatay’da şebeke onarımını yaptığımız bölgelere su vermeye başladık. Su sağladığımız bölgelerde de ekip sayılarımızı artırarak lokal arızalara müdahale ediyoruz” dedi.

"Antakya’yı besleyen ana isale hatları bypass edildi"
Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi ve Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesindeki arızaya KOSKİ ekipleri tarafından müdahale edildiğini belirten Başkan Altay, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, Çekmece Mahallesinde bulunan su kuyularından gelip Antakya’yı besleyen 500’lük çelik ana isale hattını bypass ederek, Antakya ve çevresinin su verme işlemini gerçekleştirdiler. Ayrıca Serinyol’da 500’lük ana çelik borunun da bypass işlemini tamamladık. Konya’da kullandığımız ileri teknoloji su kayıp kaçak tespit cihazlarımızı da Hatay’a getirerek zamandan kazanç sağladık. Tüm ekip kenetlendik, başaracağız” ifadelerini kullandı.

"KOSKİ ekipleri Hatay’ın altyapısını güçlendiriyor"
Su temin ve dağıtım tesislerindeki elektrik sistemlerinde yaşanan aksamaları önceden tespit eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, arızaları hızlı bir şekilde onararak su iletimini sağlıyor. Ayrıca ana isale hatlarındaki olumsuzluklar, genel arızalar ve suyun şebekeye ulaşımını engelleyen aksaklıklar ekiplerin müdahaleleriyle anında çözüme kavuşturuluyor. Elektriğe ulaşımın imkansız olduğu yerlerde fotovoltaik sistemleri devreye sokan KOSKİ ekipleri, su depolarında sağlıklı klorlama yapabilmek için de güneş enerji panellerini kullanıyor. Ayrıca deprem dolayısıyla işlevsiz hale gelen vanalar da ekipler tarafından yapılan operasyonlarla kullanılabilir hale getiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ