Konya Büyükşehir deprem bölgesinde araç şantiyesi kurdu

Konya Büyükşehir deprem bölgesinde araç şantiyesi kurdu

Genel 12.02.2023 12:44:38 0
Konya Büyükşehir deprem bölgesinde araç şantiyesi kurdu
Tarih: 12.02.2023 12:44 Güncelleme: 12.02.2023 12:44
Depremin ilk anından itibaren teyakkuza geçen ve bölgeye verdiği desteğini artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da koordinasyonu sağlamak için araç şantiyesi kurdu.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye çok sayıda araç, iş makinesi, ayni yardım ve insan gücü gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Arama kurtarma, şehre içme suyu verilmesi, mobil mutfak, yardımların koordinasyonu faaliyetleri başta olmak üzere tüm imkânları ile depremden etkilenen vatandaşların yanında olmaya devam ettiklerini vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, deprem bölgesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 630 araç, 2015 personel, 134 jeneratör ve 760 projektör ile hizmet verdiğini söyledi.

“Allah devletimize güç versin"
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak koordinasyonu sağlamak için Hatay\’da araç şantiyesi kurduklarını kaydeden Başkan Altay, “Burada Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin iş makinaları bulunuyor. Başka illerden gelen iş makinalarının da koordinesi yapılıyor. Ayrıca tankerlerle gelen yakıtlar bizim koordinasyonumuzda iş makinaları, kamu araçları, motorlu kuryeler ve jeneratörler için dolduruluyor. Mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme, temiz su temini, enerji ihtiyacı, yardımların dağıtımı gibi çalışmalarla depremden zarar gören insanımıza destek oluyoruz. Allah, devletimize güç versin” dedi.
Bölgede büyük bir ihtiyaç olan seyyar WC’lerin montajlarını da yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma, lojistik, ihtiyaç temini gibi hususların yanında şehre sürekli temiz su sağlamak için de gecesini gündüzüne katıyor. Afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde çalışan Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, enkazdan 166 kişiyi canlı olarak kurtardı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ