Konteynerler Bursa’dan yola çıktı

Konteynerler Bursa’dan yola çıktı

Genel 12.02.2023 15:18:58 0
Konteynerler Bursa’dan yola çıktı
Tarih: 12.02.2023 15:18 Güncelleme: 12.02.2023 15:18
Afet bölgesinde gerek arama kurtarma gerekse de sosyal yaşama destek faaliyetlerini aralıksız sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’teki Dünya Göçebe Oyunları’nda sporcuların konakladığı 56 konteyneri deprem bölgesine gönderdi.
Türkiye’yi yasa boğan depremlerin hemen ardından Bursa’da büyük bir seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi’nin deprem yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma faaliyetlerinin yanında, içme suyu hatlarının iyileştirilmesi, hasarlı yolların bakımı ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanında, bölgedeki konaklama sorununun çözümü için de devreye girdi. Depremin ilk gününden buyana Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bizzat sahada çalışan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla İznik ilçesinde bulunan konteynerler, deprem mağdurlarının konaklaması için Kahramanmaraş’a gönderildi.
Dünya Göçebe Oyunları Komitesi tarafından bu yıl İznik İlçesi’nde 4 gün boyunca 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcuyu ağırlayan konteynerler, depremzedeler için geçici de olsa sıcak bir yuvaya dönüşecek. Her birinde 6 yatak ve 3 dolabın bulunduğu 56 konteyner, vinçlerle tırlara yüklenip yıla çıkarıldı.
Büyükşehir her yerde
Depremin hemen ardından başlatılan seferberlikler ihtiyaçlar çerçevesinde ilgili tüm birimlerini bölgeye gönderen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaraları sarma çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, halen 622 personel, 102 iş makinesi, 76 araç ve 22 arama kurtarma aracıyla bölgede canla başla çalışıyor. BUSKİ’nin 2 adet su tankeri, 2 adet vidanjör, 10 arıza bakım onarım ekibi ve hasar tespiti için görevlendirdiği 10 mühendisle Kahramanmaraş’ta sürdürdüğü çalışmalarda önemli mesafe aldı. Önceliği sağlıklı içme suyu teminine veren BUSKİ, depremde hasar gören içme suyu hatlarını bir bir yeniliyor.
Yollara Büyükşehir imzası
Depremde hasar gören yollar nedeniyle aksayan ulaşım, önemli bir sorun olarak ortaya çıkarken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri de gece gündüz demeden yollardaki çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak Gaziantep’in Nurdağı ilçesine yönlendiren ekipler, Balıkalan Mahallesi bağlantı yolundaki çalışmaları tamamlarken, aynı zamanda enkaz kaldırma çalışmalarına da iş makineleriyle destek veriyor.
Başkan Aktaş, Hatay’da
Bu arada Bursa Valisi Yakup Canbolat ile birlikte Gaziantep’e koordinasyon için görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki çalışmalarının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hatay’da görevlendirildi. İslahiye ve Nurdağı’nda gece gündüz demeden gerek yardımların sağlıklı bir şekilde ulaştırılması, gerekse de arama kurtarma ve sosyal yaşama destek çalışmalarıyla başarılı bir performans ortaya koyan Başkan Aktaş, gece Hatay’a hareket etti.
Dua ve desteklerinizi esirgemeyin
Başkan Aktaş, Hatay yolunda yaptığı açıklamada, depremden kısa bir süre sonra İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle geldiği Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaraları sarmak için canla başla çalıştıklarının altını çizdi. Çalışmaların bölgede halen devam ettiğini ve önemli bir mesafe alındığını kaydeden Başkan Aktaş, “An itibariyle bakanlığımızın talimatıyla Hatay’a yola çıktık. Orada da çalışmalara katkı vereceğiz. Bursalı hayırseverlere ve kurum çalışanlarıma güveniyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Bakanlarıyla, kurumlarıyla, askeriyle, polisiyle, belediyeleriyle, STK’larıyla devlet millet el ele sarılacağız, yaraları saracağız. Dualarınızı ve desteklerinizi depremzedelerden esirgemeyin” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ