Koçarlı, depremzedelerin ısınması için seferber oldu

Koçarlı, depremzedelerin ısınması için seferber oldu

Genel 14.02.2023 12:56:59 0
Koçarlı, depremzedelerin ısınması için seferber oldu
Tarih: 14.02.2023 12:56 Güncelleme: 14.02.2023 12:56
Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen, asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından vatandaşların en önemli ihtiyaçları arasında yer alan ısınma ihtiyacı için Aydın’ın Koçarlı ilçesi seferber oldu.
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın çağrısına duyarsız kalmayan 52 mahalleden çocuk, genç, yaşlı, 7’den 77’ye yaklaşık 5 bin kişi gecesini gündüzüne katarak 6 tır dolusu yakacak hazırladı. Hazırlanan 3 tır deprem bölgesine ulaşırken, yüklenmeye hazır 3 tır dolusu yakacak malzemesi ise yüklenerek deprem bölgesine yola çıkacak.
Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın “Bir olalım birlik olalım. Deprem bölgesi için tek yürek olalım” diyerek başlattığı yardım çağrısı üzerine depremin yaşandığı ilk günlerde gıdadan giyeceğe, hijyen malzemelerinden ayakkabıya kadar adeta yardım yarışına giren Koçarlılılar bu kez de acil ihtiyaçlardan olan ısınma ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı.
Başkan Kaplan, deprem bölgesi ihtiyaçlarının bir kerelik değil sürekli ihtiyaç olduğunu yaraların sarılması için birlik olunduğunu ifade ederek, “Asrın felaketi ile karşı karşıya kaldık. 10 ilimizde maalesef binlerce vatandaşımız vefat etti ve binlerce vatandaşımız ise yaralandı. Tüm depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarabilmek için Tüm Türkiye olarak bir olduk. Her vatandaşımız elinde geldiğince az çok demeden destek olmaya çalışıyor. Gerek belediyemiz, gerek diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlıklarımız ve vatandaşlarımız ile koordineli bir şekilde çalışarak bizlerden istenen tüm ihtiyaçlara cevap vermek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Koçarlılı vatandaşların depremzedelerin temel ihtiyacı sonrası ısınma ihtiyaçları için gece gündüz demeden çalıştığını, çuval çuval odun ve yakacakları kendi elleriyle hazırlayarak tırlara yüklediklerini ifade eden Kaplan, “Acılar paylaştıkça azalır. Bu millet birliğini beraberliğini her zaman göstermiştir. 52 mahallemiz çocuk, genç, yaşlı, 7’den 77’ye yaklaşık 5 bin kişi gecesini gündüzüne katarak 6 tır dolusu yakacak hazırladı. Hazırlanan 3 tır deprem bölgesine ulaşırken, hazır 3 tır dolusu yakacak malzemesi ise tırlara yüklenerek deprem bölgesine yola çıkacak. Depremin ilk saatlerinden itibaren imkanları dahilinde ellerinde ne varsa veya ne alabiliyorlarsa aldılar. Ulaştıramayacak durumda olan kişilerden biz gidip aldık. İlk etapta battaniye, giyecek noktasında bir ihtiyaç vardı onlar karşılandıkça diğer ihtiyaçlar gün yüzüne çıktı. Isınma ve barınma ihtiyacının çok fazla olduğunu gözlemledik ve öğrendik. Hazırladığımız odun, kömür ve ısınma malzemelerini tırlarımıza yükleyerek deprem bölgemize gönderdik. Tüm hemşehrilerimize duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” dedi.
Bu yardımların ardı arkası kesilmeden devam ettiğini söyleyen Başkan Kaplan, “İnşallah rabbim en kısa sürede deprem bölgesinde ki kardeşlerimizin acılarını dindirir diye temenni ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin bir daha böyle acıları yaşatmasın. Rabbim hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum” diye konuştu.
Çallı Mahalle Muhtarı Hasan Sarıoğlu ise, "Biz Çallı Mahallesi olarak Belediye Başkanımızın önderliğinde depremzede kardeşlerimize bir gün içerisinde bir tır dolusu odun hazırladık. Gerek malzeme gerekse yakacak ve nakit yardım olarak her türlü depremzede kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.
Koçarlı’nın kırsal Çallı Mahallesi’nde yaşayan 10 yaşındaki Ali Uçmaz, ısınma malzemelerin hazırlanırken büyükleri kadar kendisi de odun taşıyor, çuvallıyor ve çuvalları bağlayarak yardımda bulunuyor. Yaşıtlarının ısınabilmesi için var gücüyle çalışan küçük Ali, “Deprem bizi de çok etkiledi. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Yaşıtlarım orada üşümesin diye bende elimden geldiğince gece gündüz demeden büyüklerime yardım ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ