KKTC Sert Durdu: İsrailli Alıcılara Gayrimenkul Kısıtlaması!

KKTC'den yabancılara konut satışına kısıtlama getirildi.

Dünya 16.06.2024 08:00:00 0
KKTC Sert Durdu: İsrailli Alıcılara Gayrimenkul Kısıtlaması!
Tarih: 16.06.2024 08:04

İSRAİL'LE İLGİLİ ENDİŞELER TEDBİRLERİ TETİKLİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), İsrail'in bölgede arsa ve konut edinme çabalarını ciddi bir tehdit olarak algılayan yetkililer, buna karşı önleyici yasal tedbirler aldı. İddialara göre, "Vadedilmiş Topraklar" hayaliyle İsrail'in, birtakım aracılar vasıtasıyla gayrimenkul edinmeye çalıştığı söyleniyor. KKTC yönetimi işgal ihtimaline karşı sert bir duruş sergileyerek yasal bir düzenlemeye giderek bu süreci durdurma kararı aldı.

KKTC EMLAK PİYASASI DÜNYA GÜNDEMİNDE

KKTC, son yıllarda uluslararası alandaki jeopolitik gelişmelerin ve bölgesel dinamiklerin de etkisiyle gayrimenkul yatırımı yapacak kişi ve kuruluşlar için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Ülke, Forbes gibi prestijli yayın organlarınca konut yatırımı yapılacak yerler arasında gösterilirken, pound cinsinden kira gelirleri ve kısa yatırım dönüş süreleriyle hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarıyor.

YENİ YASA KIBRIS TÜRKLERİ İÇİN KONUT FİYATLARINI DÜŞÜREBİLİR

KKTC'de yabancıya mülk satışında yasal düzenlemeler yapılırken, bu değişikliklerin yerli halkın konut edinme olanaklarını artıracağı öngörülüyor. Yabancılara artık sadece bir apartman dairesi veya konut satılması, müstakil evler için arazi sınırının 2,5 dönüme indirilmesi ve kat irtifakı oluşturulmadan satışın mümkün olmaması gibi önlemlerle konut fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

YABANCI YATIRIMCILARA ALIM SINIRLAMASI

Yabancı yatırımcılar artık KKTC'den 3 milyon euro yerine 20 milyon euro yatırımla belli arazi büyüklüklerini alabiliyor. Yeni yasal düzenleme, yatırım yapmak isteyen yabancılardan sanayi, eğitim ve sağlık alanlarında yatırım yapmalarını gerektiriyor. Yabancıların kayıtsız taşınmazlarını kayıt altına alma zorunluluğu getiren yasa, aynı zamanda fazla taşınmazlarının belli bir süre içinde satılmasını da şart koşuyor.

TÜRK VATANDAŞLARINA SATIŞ KOLAYLIĞI

KKTC yönetimi, stratejik açıdan konut satışını yabancılar için sınırlarken, Türk vatandaşlarına daha fazla alan açıyor. Yeni düzenlemeyle, Türk vatandaşlarına daha önceki sınırlamanın üç katına çıkarılması sağlanarak, onlara daha fazla konut alım hakkı tanınıyor. Emlak sektörü temsilcileri, Türk vatandaşlarına tanınan bu yeni hakla birlikte, fiyatların daha makul seviyelere çekileceğini ve böylece yerel halkın tekrar konut sahibi olabileceğini ifade ediyorlar.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem