Kızılay Haftası, Tunceli’de yoğun katılımla kutlandı

Kızılay Haftası, Tunceli’de yoğun katılımla kutlandı

Genel 5.11.2025 12:34:59 0
Kızılay Haftası, Tunceli’de yoğun katılımla kutlandı
Tarih: 05.11.2025 12:34 Güncelleme: 05.11.2025 12:34
Tunceli’de 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası, yoğun katılım ve anlamlı etkinliklerle kutlandı.

Tunceli’de, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası, bu yıl toplumun geniş kesimlerine hitap eden etkinlikler eşliğinde kutlandı. Program kapsamında Kızılay’ın insani yardım misyonu, gönüllülük kültürü ve toplum dayanışmasını destekleyen bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Etkinlik alanında kurulan stantlarda organ bağışı, sigarayı bırakma, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularında danışmanlık hizmetleri sunuldu. Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlara çeşitli sağlık ölçümleri ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Kızılay gönüllüleri ile hemşirelik bölümü öğrencileri stantlarda aktif rol alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurdu ve Kızılay’ın yardımseverlik ve dayanışma anlayışını sahaya yansıttı. Kızılay Haftası kapsamında çocuklar için de yüz boyama, balon dağıtımı, resim ve eğitici oyun aktiviteleri düzenlendi. Miniklere paylaşma ve yardımlaşma kültürü eğlenceli bir atmosferde aktarıldı. Aileler, çocukların hem öğrenip hem de keyifli vakit geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kızılay Tunceli İl Merkezi Başkanı Dr. İlksen Orhan, etkinliklere ilişkin yaptığı açıklamada, "Kızılay olarak hedefimiz yalnızca ihtiyaç anında destek olmak değil, toplumun her kesiminde iyilik ve gönüllülük bilincini güçlendirmektir. Kızılay Haftası da bu anlayışı yaygınlaştırmak açısından büyük önem taşımaktadır. Etkinliklerimize katkı sunan tüm kurumlarımıza, gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Tunceli Kızılay İl Merkezi Başkanlığı koordinasyonunda DSİ Parkı’nda gerçekleştirilen programa Tunceli Valisi Şefik Aygöl, kamu kurumları temsilcileri, gönüllüler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ