Kıyafetleri enkaz altında kalan çocuklar için gönüllü gençlerden yardım eli

Kıyafetleri enkaz altında kalan çocuklar için gönüllü gençlerden yardım eli

Genel 1.03.2023 12:04:26 0
Kıyafetleri enkaz altında kalan çocuklar için gönüllü gençlerden yardım eli
Tarih: 01.03.2023 12:04 Güncelleme: 01.03.2023 12:04
Çeşitli illerden Erzincan’a gelen ve gelirken yanlarına hiçbir eşya alamayan depremzede aileler ile çocuklara yardımlar sürüyor.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Türkiye, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmaya devam ediyor. 11 ili etkileyen depremlerin ardından evleri yıkılan veya hasarlı evlere giremeyen depremzede vatandaşlar çeşitli illere gönderilerek otel, ev ve yurtlara yerleştiriliyor. Erzincan’a gelerek hayatını idame etmeye çalışan depremzede aileler ve çocuklar için gönüllü gençler adeta seferber oldu. Erzincan Gönüllü Gençler Derneği tarafından belirli periyotlarla KYK yurdunda ve akrabalarının yanında kalan depremzedelerin kıyafet ve çeşitli ihtiyaçları karşılanıyor. Bu çerçevede 50 depremzede çocuk Erzincan’da bir mağazaya giderek istedikleri kıyafetleri alarak mutluluk yaşadı.
Kahramanmaraş’tan Erzincan’a gelen minik depremzede Muhammed Talha Turan yapılan etkinlikten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Malatya’dan ailesiyle birlikte Erzincan’a gelen depremzede Burcu Doğan Erzincan halkının çok yardımsever olduğunu, yaşadığı depremlerden dolayı da depremzedelerin halinden anladıklarını belirterek, “Erzincan’a geldik depremden dolayı, buraya sığındık. Sağ olsun Erzincan’da ki dostlarımız bizlere çok çok yardımcı oldular. Her şeyimizi tamamladılar. Allah hepsinden bin kere razı olsun. Hiç bu kadar beklemiyorduk. Fazla fazla yaptılar. Hepsi merhametli insanlarmış gerçekten. Önceden depremi yaşadıkları için ne duruma düştüğümüzü çok iyi biliyorlar. O yüzden de hepsi elini uzattı bize. Evlerimiz çok hasar gördü. Art arda depremler olunca daha çok hasar almaya başladı. Evlerde de artık duramadık. Tek gelecek yerimiz zaten burasıydı. Akrabalarımız da vardı. Geldik, girdik sığındık. Herkes bizi buldu, herkes yardım etti. Erzincan halkının hepsinden Allah razı olsun. Biz orada her şey yıkıldığı için direkt geldik. Arabaya koyacak mazot bile bulamadık. O şekilde çıktık Elazığ’a, Elazığ’dan da Erzincan’a geldik” dedi.
Erzincan Gönüllü Gençler Derneği Üyesi Firdevs Güç Hafo, yapılan yardımların devam edeceğinin altını çizerek, “Farklı bölgelerden depremzede ailelerimiz geldi. Gerek KYK yurtlarında gerek evlerde onları misafir ediyoruz Erzincan halkı olarak. Evleri yıkılan arkadaşlarımız oldu depremzedelerimiz. Kıyafet olsun, çamaşır olsun çok malzemesini içeride bırakıp getiremeyen arkadaşlarımıza biz burada Erzincan Gönüllü Gençler Derneği olarak ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu şekilde de devam edeceğiz inşallah. Bugün burada 50 çocuğumuz var. Günden güne de artıyor. Yakında ev ziyaretlerimiz de olacak. Ev ziyaretlerine gittiğimiz zaman da çocuklarımızın ihtiyaçları oluyor, okul ihtiyaçları kırtasiye tarzı, oyuncaklar, gıda götüreceğiz evlere inşallah. Bu şekilde de devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ