Kıyafetleri enkaz altında kalan çocuklar için gönüllü gençlerden yardım eli

Kıyafetleri enkaz altında kalan çocuklar için gönüllü gençlerden yardım eli

Genel 1.03.2023 12:04:26 0
Kıyafetleri enkaz altında kalan çocuklar için gönüllü gençlerden yardım eli
Tarih: 01.03.2023 12:04 Güncelleme: 01.03.2023 12:04
Çeşitli illerden Erzincan’a gelen ve gelirken yanlarına hiçbir eşya alamayan depremzede aileler ile çocuklara yardımlar sürüyor.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Türkiye, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmaya devam ediyor. 11 ili etkileyen depremlerin ardından evleri yıkılan veya hasarlı evlere giremeyen depremzede vatandaşlar çeşitli illere gönderilerek otel, ev ve yurtlara yerleştiriliyor. Erzincan’a gelerek hayatını idame etmeye çalışan depremzede aileler ve çocuklar için gönüllü gençler adeta seferber oldu. Erzincan Gönüllü Gençler Derneği tarafından belirli periyotlarla KYK yurdunda ve akrabalarının yanında kalan depremzedelerin kıyafet ve çeşitli ihtiyaçları karşılanıyor. Bu çerçevede 50 depremzede çocuk Erzincan’da bir mağazaya giderek istedikleri kıyafetleri alarak mutluluk yaşadı.
Kahramanmaraş’tan Erzincan’a gelen minik depremzede Muhammed Talha Turan yapılan etkinlikten dolayı mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Malatya’dan ailesiyle birlikte Erzincan’a gelen depremzede Burcu Doğan Erzincan halkının çok yardımsever olduğunu, yaşadığı depremlerden dolayı da depremzedelerin halinden anladıklarını belirterek, “Erzincan’a geldik depremden dolayı, buraya sığındık. Sağ olsun Erzincan’da ki dostlarımız bizlere çok çok yardımcı oldular. Her şeyimizi tamamladılar. Allah hepsinden bin kere razı olsun. Hiç bu kadar beklemiyorduk. Fazla fazla yaptılar. Hepsi merhametli insanlarmış gerçekten. Önceden depremi yaşadıkları için ne duruma düştüğümüzü çok iyi biliyorlar. O yüzden de hepsi elini uzattı bize. Evlerimiz çok hasar gördü. Art arda depremler olunca daha çok hasar almaya başladı. Evlerde de artık duramadık. Tek gelecek yerimiz zaten burasıydı. Akrabalarımız da vardı. Geldik, girdik sığındık. Herkes bizi buldu, herkes yardım etti. Erzincan halkının hepsinden Allah razı olsun. Biz orada her şey yıkıldığı için direkt geldik. Arabaya koyacak mazot bile bulamadık. O şekilde çıktık Elazığ’a, Elazığ’dan da Erzincan’a geldik” dedi.
Erzincan Gönüllü Gençler Derneği Üyesi Firdevs Güç Hafo, yapılan yardımların devam edeceğinin altını çizerek, “Farklı bölgelerden depremzede ailelerimiz geldi. Gerek KYK yurtlarında gerek evlerde onları misafir ediyoruz Erzincan halkı olarak. Evleri yıkılan arkadaşlarımız oldu depremzedelerimiz. Kıyafet olsun, çamaşır olsun çok malzemesini içeride bırakıp getiremeyen arkadaşlarımıza biz burada Erzincan Gönüllü Gençler Derneği olarak ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu şekilde de devam edeceğiz inşallah. Bugün burada 50 çocuğumuz var. Günden güne de artıyor. Yakında ev ziyaretlerimiz de olacak. Ev ziyaretlerine gittiğimiz zaman da çocuklarımızın ihtiyaçları oluyor, okul ihtiyaçları kırtasiye tarzı, oyuncaklar, gıda götüreceğiz evlere inşallah. Bu şekilde de devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ