Kış Kapıda: Van'da Risk Grupları Gribe Karşı Uyarıldı!

Gripten korunmak için uyarılar: Vakalar artıyor, risk grupları dikkat!

Van Haberleri 19.09.2024 20:51:00 0
Kış Kapıda: Van
Tarih: 19.09.2024 20:56

VAN'DAN SAĞLIK UYARISI

Van İl Sağlık Müdürlüğü, mevsim değişikliğiyle birlikte artış gösteren grip vakalarına karşı halkı bilinçlendirmek için bir dizi açıklama yaptı. Müdürlük, vatandaşların ve özellikle risk grubundakilerin grip aşılarını düzenli olarak yaptırmaları konusunda uyardı.

RİSK GRUPLARINA ÖZEL VURGU

Van İl Sağlık Müdürlüğü, gribin sağlıklı kişilerde genellikle bir hafta içinde atlatıldığını, ancak risk grubundakilerde daha ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Risk grubunda olanların hastalığı daha hafif atlatmaları veya tamamen korunabilmeleri için her yıl düzenli olarak grip aşılarını yaptırmalarının altını çizdi.

KİMLER RİSK GRUBUNDA?

Risk grubuna dair bilgi veren müdürlük, bu grubu 65 yaş üstü bireyler, 6-24 aylık bebekler, hamileler, aşırı kilolu bireyler, kronik rahatsızlığı olan kişiler ve toplu yaşam alanlarında sürekli kalabilen kişiler olarak tanımladı. İmmün sistemleri çeşitli hastalıklar nedeniyle zayıflayan bireyler de riskli kabul ediliyor.

GRIPTEN KORUNMA YÖNTEMLERİ

Müdürlük ayrıca gripten korunma yöntemlerine de vurgu yaptı. Yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite, düzenli uyku ile hijyenin önemine değindi. Ellerin su ve sabunla sık sık yıkanması gibi kişisel hijyen kurallarının gripten korunmada etkili olduğu belirtildi.

ANTİBİYOTİK KULLANMADAN TEDAVİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü'nün son uyarıları ise antibiyotik kullanımına yönelikti. Gribin bir virüs enfeksiyonu olduğunu ve antibiyotiklerin virüslere etki etmediğini hatırlatan müdürlük, gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Grip tedavisinde antibiyotiklerin yeri olmadığını ve halkın bu konuda bilinçli olması gerektiğini ilettiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem