Kırsalın iki kadın öğretmeni zorluklara rağmen eğitimi omuzluyor

Kırsalın iki kadın öğretmeni zorluklara rağmen eğitimi omuzluyor

Genel 4.12.2025 11:46:35 0
Kırsalın iki kadın öğretmeni zorluklara rağmen eğitimi omuzluyor
Tarih: 04.12.2025 11:46 Güncelleme: 04.12.2025 11:46
Ağrı’nın Patnos ilçesi Aşağı Göçmez köyünde görev yapan iki kadın öğretmen, ağır kış şartlarına ve sınırlı imkânlara rağmen köy okulunun tüm yükünü omuzlayarak eğitimi aralıksız sürdürüyor.
Patnos’a bağlı Aşağı Göçmez köyündeki Aşağı Göçmez İlkokulu’nda görevli iki kadın öğretmen, kırsal şartlara rağmen okulun eğitim faaliyetlerini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Okulda sınıf düzeninden ders planlamalarına, etkinlik hazırlıklarından materyal teminine kadar tüm işler öğretmenlerin dayanışmasıyla yürütülüyor.
Kış aylarında yolların kapanması ve hava şartlarının ağırlaşması nedeniyle zaman zaman ulaşımın güçleştiği köyde, öğretmenler öğrencilerin eğitimden uzak kalmaması için sabahın ilk saatlerinde sobayı yakarak sınıfları derslere hazır hale getiriyor. Öğrencilerin gelişim süreçleri titizlikle takip edilirken, gerekli materyaller de öğretmenlerin kendi imkânlarıyla hazırlanıyor.
Sınıf öğretmeni Şeyma Kaya, dört yıllık meslek hayatının bir yılını ücretli öğretmenlik yaparak, son üç yılını ise Aşağı Göçmez’de sürdürdüğünü belirtti. Büyükşehirden kırsala geliş sürecinde farklı zorluklarla karşılaştığını dile getiren Kaya, "Köy halkının gösterdiği destek sayesinde birçok güçlüğü kolayca aştık. Burada gördüğüm dayanışma, mesleğin ne kadar kıymetli olduğunu yeniden hatırlattı" dedi.
Okulun diğer öğretmeni Fatma Elveren ise 8 yıllık meslek deneyimine sahip olduğunu, Patnoslu olması nedeniyle kendi memleketinde görev yapmanın kendisine ayrı bir sorumluluk yüklediğini ifade etti. Köy şartlarına rağmen öğrencilerle kurduğu güçlü bağın motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Elveren, "Burası benim için sadece bir çalışma alanı değil, aynı zamanda yetiştiğim topraklara hizmet etme fırsatı. Çocuklar için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ