Harman, “Topraklarıma iyileşmeye, özüme geri dönmeye geldim”
Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar, ekonomik sebeplerden dolayı tarım işlerini bırakıp kente göç etmeye devam ediyor.
Şehrivan Gazetesi'nin haberine göre; Son dönemde köyden kente göç eden kişi sayısında da epeyce artış olduğu görülürken, Başkaleliler Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Üyesi Kerem Harman da hepimizin panzehri öz topraklarımıza dönmek olduğunu vurgulayarak, kooperatiflerin önemine dikkat çekti.
“ÖZÜME GERİ DÖNMEYE GELDİM”
Özünden ve toprağından ayrı kalmamak için her yaz mevsiminde köyüne gelip çocuklarına da bu kültürü aşılamaya çalıştığını söyleyen Kerem Harman, “Merhaba ben Kerem harman 1952 Başkale Xrabe Köyü’nde doğdum. İlkokul ve ortaokulu Başkale'de liseyi ise Atatürk Lisesi’nde okudum. Benim yaşıtlarımın tek listesi o. 1974 yılından itibaren devlet memuru olarak Sümerbank'ın çeşitli illerinde görevler yapmaya başladım. Hakkâri Yüksekova Başkale'de Sümerbank müdürlüğü yaptım daha sonra çeşitli süreçlerden kaynaklı birçok farklı yerde görev aldım en son Mersin'de çalıştım ve emekliye orada emekli oldum. Bütün bu süreçlerde özümden ve toprağından ayrı kalmamak için her yaz köyüme yani öz topraklarıma gelip çocuklarımı da bu kültürlü büyütmeye çalıştım. Fakat ne yazık ki Mersin gibi büyük bir şehirde kansere yakalandım ve öz topraklarıma iyileşmeye, özüme geri dönmeye geldim.” dedi.
“HEPİMİZİN PANZEHRİ ÖZ TOPRAKLARIMIZDA ÖZÜMÜZE DÖNMEKTİR.
Başkale’yi yeni baştan inşa edebileceklerine değinen Harman, “Hastalığı düşündük bir insan hasta olursa ne olur? Bence bizim toplumun en büyük hastalığı tembelliktir. Sizce bir insan hasta olunca nereye gider? Elbette ki doktora yani hastaneye. Bizlerin de toplum olarak hastanemiz kooperatiflerimizdir. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde örgütlenirsek Başkale’yi yeni baştan inşa edebiliriz. Kanserden arındırabilir. Hepimizin panzehri öz topraklarımızda özümüze dönmektir.” şeklinde konuştu.
Herhangi bir yerden destek almadıkları halde kendi imkânları çerçevesinde pes etmeden çabaladıklarını ifade eden Harman, Başkale’nin coğrafi özellikleri, iklim özellikleri, ekonomik durumu, tarım ve Başkale’de yapılabilecekler hakkında düşüncelerini belirtti.