Kerem Aktürkoğlu'ndan Savaşa Sert Çıkış: Filistin İçin Sesini Yükseltti!

Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail'e tepki: "Artık yeter!"

Spor 17.10.2024 20:44:00 0
Kerem Aktürkoğlu
Tarih: 17.10.2024 20:49

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN İSRAİL SALDIRILARINA KARŞI ÇAĞRISI DİKKAT ÇEKTİ

Portekiz'in Benfica takımının milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile kınadı. Aktürkoğlu yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Böyle bir dehşet karşısında her şey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaşamalı, aileler mutlu olmalı. Artık yeter." Duyarlılığıyla bilinen milli futbolcunun bu çarpıcı sözleri, hem takipçileri hem de Portekiz medyası tarafından geniş yankı buldu.

“SİVİLLERİN MARUZ KALDIĞI KATLİAMA SESSİZ KALAMIYORUM”

Aktürkoğlu, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini daha detaylı olarak sosyal medya hesabından paylaştı. Aktürkoğlu'nun paylaşımında, "Duyduklarım sadece onlar değil. Bir halkın çaresiz çığlığı; ölen çocukların, sivillerin maruz kaldığı katliam." ifadelerini kullanarak, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalara dair endişelerini ve bir insan olarak sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Aktürkoğlu, daha önce de benzer konularda tepkisini göstermiş ve insan hakları ihlallerine dair farkındalığı ile tanınmıştı.

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN PAYLAŞIMI PORTEKİZ'DE GÜNDEME OTURDU

Aktürkoğlu'nun Filistin'de insanlık dramına dikkat çektiği sosyal medya paylaşımı uluslararası alanda destek görürken, Portekiz'in önde gelen gazetelerinden Record, A Bola, O Jogo ve Mais Futebol Aktürkoğlu'nun paylaşımına geniş yer ayırdı. Gazeteler, Aktürkoğlu'nun çatışma hakkındaki kaygılarını ve "katliam sona ermeli" çağrısını haberleştirerek, milli futbolcunun sosyal medyadaki mesajının ciddiyetini yansıttılar.

YOĞUN İLGİ VE DESTEK

Kerem Aktürkoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı çağrı, 8 milyonu aşan etkileşim, 30 binin üzerinde paylaşım ve 150 binden fazla beğeni, ayrıca 5 bine yakın yorum alarak yoğun ilgi ve destek gördü. Bu durum, milli futbolcunun hem saha içindeki başarılarının yanı sıra, toplumsal konulardaki duyarlılığının da geniş bir takipçi tarafından desteklendiğini gösterdi.