Kentsel dönüşümde 813 konutun daha anahtar teslimi yapıldı

Kentsel dönüşümde 813 konutun daha anahtar teslimi yapıldı

Genel 22.02.2023 12:48:58 0
Kentsel dönüşümde 813 konutun daha anahtar teslimi yapıldı
Tarih: 22.02.2023 12:48 Güncelleme: 22.02.2023 12:48
Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine anahtarları teslimi edildi. Vatandaşlar, riskli yapılar yerine depreme dayanıklı, güvenli ve sosyal donatılara sahip yaşam alanlarına kavuştu.
Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının yürütüldüğü Gaziosmanpaşa’da hak sahipleri depreme dayanıklı ve güvenli konutlara kavuşmaya devam ediyor. Bu çerçevede Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan Bağlarbaşı Mahallesi 7B Bölgesi İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım’da anahtar teslimleri gerçekleştirildi. 813 konut, 31 dükkân, 813 araçlık kapalı otopark, basketbol sahası, çocuk oyun alanları ve yeşil alanların yer aldığı proje ile hak sahipleri, sağlam ve güvenli evlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı.

“Deprem her zaman önemli bir tehdit”
Depremlere karşı dayanıklı ve konforlu yaşam alanları inşa etmeyi sürdürdüklerini ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Deprem her zaman önemli bir tehdit, tedbirler almak zorundayız. Bu anlamda güvenli binalar inşa etmeliyiz. Biz, devletimizin öncülük ettiği kentsel dönüşüm seferberliğine vatandaşlarımızın da destek olmasını arzu ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle burada sadece hak sahibi sayısı kadar konut yapmak suretiyle aslında yerinde dönüşümün de çok çarpıcı bir örneğini gerçekleştirmiş olduk. Hak sahiplerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yeni dairesine kavuşan İnci Konat, “Anahtarlarımızı erkenden teslim aldık, çok memnun olduk. TOKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Hasan Tahsin Usta Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle inşallah güvenle oturacağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ