Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’den 18 Mart mesajı

Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’den 18 Mart mesajı

Genel 18.03.2025 11:25:33 0
Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer’den 18 Mart mesajı
Tarih: 18.03.2025 11:25 Güncelleme: 18.03.2025 11:25
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kurtuluş Savaşının meşalesini ateşleyen Çanakkale Deniz Zaferinin Türk Milletinin azim ve fedakârlıkla tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi olduğunu ifade etti.
Başkan Tanfer, Mesajında 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihi olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi: ’’18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’ncu yıl dönümünde Çanakkale Zaferi, büyük imkansızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakarlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır. Çanakkale Savaşları Türk ulusunun esaret altında yaşayamayacağını, özgürlüğe çok önem verdiğini göstermiştir. Çanakkale şanlı bir destandır. Milli Mücadele’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, necip milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız başarı ve kahramanlıkların en parlak olanlarındandır. Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin işgal altındayken kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin azminin ve imanının Batı’nın gelişmiş teknolojisine galip geldiği, tarihte eşine az rastlanan bir destandır. Türk Milletinin azmi ve üstün çabaları sonucu bugün bu şanlı zaferi anıyoruz.
’Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz’
Çanakkale Musullu, Tunuslu, Bosnalı, Makedonyalı Mehmetler, Anadolu’nun, Trakya’nın her şehrinden gelen kahramanların kökeni, rengi, meşrebi ne olursa olsun vatan uğruna bir olduğu ve birlik olduğu, inançla yoğrulmuş bir toprak parçasıdır. Türk Milleti olarak, sizlerin bize bıraktığı şanlı tarihimizle gurur duyuyor ve gelecek nesillerimize aynı bilinçle aktarmanın gayretiyle hareket ediyoruz. Tarihimize yazılan kahramanlık destanlarımızdan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110’uncı yıl dönümünde, bizlere huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatanı canlarını feda ederek bırakan başta Şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Ne mutlu bizlere ki; tarihimiz böylesi kahramanlıklarla doludur. Bu kahramanlıkların en önemlisi şüphesiz ki istiklal mücadelemizin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi’dir. Bu zafer milletimizin kardeşliğinin simgesidir. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, Müreffeh geleceğimize el ele yürümeye devam edecektir. ’Çanakkale geçilmez!’ sözünün hafızalara kazınması, aynı dava uğruna Çanakkale’de bir araya gelen ve aynı toprağa kanlarını akıtan şühedanın Bedr’in aslanları gibi korkusuzca savaşmaları sayesindedir. Mehmet Akif: "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber." dizeleri ile şehitlerimizi mezara değil; ancak peygamber kucağına layık görür. Milletimizin en genç, en seçkin, en iyi yetişmiş nesillerini feda etme uğruna kazanılan bu zafer, bizim için 110’ncu yıl sonra bile önümüzü aydınlatan tecrübelerle doludur.
Erzurum Kent Konseyi Kurulu olarak, bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’ncu yıl dönümünde Milletimizin destansı kahramanlığının bir sembolü olan bu anlamlı günün idraki ile; bu toprakları bize vatan kılan tüm ecdadımızı, Vatanımız uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni en samimi duygularımla kutluyorum."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ