Kendisi yurt dışında ancak her yıl memleketine ağaç diktiriyor

Kendisi yurt dışında ancak her yıl memleketine ağaç diktiriyor

Genel 26.04.2025 09:52:46 0
Kendisi yurt dışında ancak her yıl memleketine ağaç diktiriyor
Tarih: 26.04.2025 09:52
Almanya’da yaşayan Tuncelili iş adamı, her yıl Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba ziyaretgahına ağaç dikimi gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda 2 bin civarında ağacın dikimini sağlayan Ali Yoleri, bu yıl da yüzlerce ağacın dikimini gerçekleştirdi.
Almanya’da yaşayan Tuncelili iş adamı Ali Yoleri, Nazımiye ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Düzgün Baba ziyaretgahına geçtiğimiz yıllarda ceviz, vişne, kara erik, dut, çınar, akasya, çam ve akçaağaçtan oluşan 2 bin civarında ağacın dikimini sağladı. Yoleri bu yıl da akasya, çınar, dut ve dişbudaktan oluşan yüzlerce ağacın dağın ağaçsız olan bölümlerinde toprakla buluşmasını sağladı. Yoleri’nin ağaç dikimi konusunda yetki verdiği Yaşar Dönmez, bu yıl ayıların zarar vermesinden ötürü meyve ağacı dikmek istemediklerini belirterek, "Akasya, çınar, dut ve dişbudaktan oluşan yüzlerce ağacı buradaki arkadaşlarımızla beraber dikeceğiz. Bütün bunları Ali Yoleri abimizin maddi desteğiyle yapıyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Kendisine müteşekkiriz ve herkes kendisine dua ediyor" dedi.
Yoleri’nin önümüzdeki yıllarda da ihtiyaç duyulan alanlarda yapılmak istenen ağaçlandırma çalışmalarına destek vereceği belirtildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem