Kendilerini ve çocuklarını tehlikeye atan vatandaşlar ayıları beslediler

Kendilerini ve çocuklarını tehlikeye atan vatandaşlar ayıları beslediler

Genel 7.11.2023 09:06:11 0
Kendilerini ve çocuklarını tehlikeye atan vatandaşlar ayıları beslediler
Tarih: 07.11.2023 09:06 Güncelleme: 07.11.2023 09:06
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası’nda pikniğe gelen vatandaşlar, burada yaşayan ayıların saldırganlığına aldırış etmeden çocukları ile beraber hem onları besledi hem de onlarla fotoğraf çektirdi.
Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan Nemrut Krater Gölü’ne pikniğe veya günü birlik geziye gelen vatandaşlar hem kendilerini hem de çocuklarını tehlikeye atıyorlar. Ayıları görüp onların videolarını ve fotoğraflarını çekmek için yanlarına kadar giden vatandaşlar, ayılarla hatıra fotoğrafı çekip özçekim bile yaptılar. Her geçen yıl sayıları gittikçe artan ayılar, sürü halinde gezerek ya piknikçilerden ya da çöplüklerden beslenmeye çalışıyor.
Nemrut’ta yaşayan ayıların tehlikeli canlılar olduğu hakkında uyarılar yapılmasına ve Doğa Koruma ve Millik Parklar Bitlis İl Müdürlüğünce çevreye tabelalar asılması da işe yaramadı. Bölgede sürekli doğa, vahşi yaşam ve uzay gözlemciliği yapan Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, vatandaşların kucaklarında çocuklarıyla ayılara yaklaştığını belirterek, bu durumun son derece tehlikeli olduğunu kaydetti. Önen, “50-60 kişilik bir grup ayıları gördü ve ayıları beslemeye çalıştılar. Ayılara poşet poşet ekmek ve sebze verdiler. Fakat biz defalarca uyarıda bulunduk. Ayılar oldukça saldırgan ve tehlikeli. Biz defalarca da bunu gördük ve saldırılara da tanık olduk. Bunların bazıları yaralanmalarla sonuçlandı. Bunun yanında görevliler gerekli tabelaları asmışlar. İnsanlardan ricamız bunları beslemesinler. Ayılara çok fazla yaklaşıyorlar. Hatta kucaklarında bebekleri ile yaklaşıyorlar. Ayı hamle yapıp ölümcül darbeler vurabilir. Ayrıca beslemek ayı için de zararlıdır. Çünkü ayıların doğal dengeleri bozuluyor. Zaten ayılar doğal ortamda bütün besinlerini bulabiliyorlar” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ