Kendi işini bırakıp deprem bölgesi için uyku tulumu üretmeye başladı

Kendi işini bırakıp deprem bölgesi için uyku tulumu üretmeye başladı

Ekonomi 18.02.2023 11:04:32 0
Kendi işini bırakıp deprem bölgesi için uyku tulumu üretmeye başladı
Tarih: 18.02.2023 11:04 Güncelleme: 18.02.2023 11:04
Sanayiciler, deprem bölgesinin öncelikli ihtiyaçlarına göre üretimlerini dönüştürmeye başladı. Başkent Ankara’da otomobiller için yanmaz koltuk kılıfı üreten Diriliş Otomotiv Tekstil, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda uyku tulumu imal etmeye başladı.
Otomobil koltuk kılıfı başta olmak üzere çeşitli teknik kumaşların üretimini yapan Diriliş Otomotiv, Ankara’da hem İvedik OSB’de faaliyetlerini yürütüyor. Farklı kumaşlardan yanmaz oto koltuk kılıfı üreten şirketin Genel Müdürü Gültekin, deprem sonrası üretimlerini nasıl dönüştürdüklerini anlattı.
Gültekin, ilk etapta kendilerine ait olan tırı mutfak haline getirmeyi planladıklarını anlatarak, “Ama bizim işimiz teknik tekstil üretmek, otomobil kumaşı üretip bunların döşemelerini imal ediyoruz burada, konfeksiyonunu yapıyoruz. Daha sonra dedik ki ‘Bizim işimiz bu değil, biz yemek falan servis edemeyiz” dedi.
AFAD’ın internet sitesinden çadır ve uyku tulumu ihtiyacı olduğunu gördüklerini anlatan Gültekin, “Biz de tabii Sanayi Bakanlığı ile irtibata geçtik. Onlar dedi ki; ‘Uyku tulumu üretmeniz gerçekten faydalı olur.’ Biz de uyku tulumu üretmek için kolları sıvadık. Normalde bu bizim işimiz değil. Daha sonra kumaş tedarikine başladık” diye konuştu.
Gültekin, uyku tulumunun içinde kullanıcıyı sıcak tutan özel bir elyaf bulunduğunu belirterek, “Firmalardan fiyat toplarken bize ‘Biz yarısını alacağız.’ dediler. Fermuar firması dedi ki ‘Biz tamamen bağış yapmak istiyoruz’ Bu şekilde uyku tulumu yapmaya karar verdik” dedi.
Günde yaklaşık bin adet uyku tulumu üretimine başladıklarını kaydeden Gültekin, “Şu anda 1 tırımız hazırlanmak üzere içine 3 bin 500 adet uyku tulumu ile beraber deprem bölgelerine göndermeyi hedefliyoruz. Haftada 5 bin adetlik üretim planlıyoruz. Gece gündüz çalışıyor burası 24 saat, 3 vardiya şeklinde çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Gültekin, 6-7 bin uyku tulumunu 1 milyon liraya ürettiklerini vurgulayarak, “Bunu, şirket kendi bünyesinden karşılamaya karar verdik. Kendi işimizi tamamen bıraktık. İhracatçı firmayız, kendi müşterilerimizi tamamen bıraktık. ‘Deprem bölgesine çalışıyoruz şu anda, size hizmet veremeyeceğiz’ dedik. Onlar da anlayışla karşıladılar sağ olsunlar” değerlendirmesini yaptı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ