Kemal gitti Mersin’e Gürsel gitti tersine! Hangisi yalan söylüyor?

CHP'nin ABD'den danışman yaptığı Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu, İkinci Yüzyıla Çağrı programına katılmadı. İthal danışmanların programa katılmayışını yorumlayan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bilinçli bir tercihti' dedi. Peki bu doğru mu?

Politika 10.12.2022 16:50:00 0
Kemal gitti Mersin’e Gürsel gitti tersine! Hangisi yalan söylüyor?
Tarih: 10.12.2022 16:55

CHP'nin ABD'den danışman yaptığı Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu, partinin İkinci Yüzyıla Çağrı programına katılmadı. İthal danışmanların programa katılmayışını yorumlayan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bilinçli bir tercihti' dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise "Mazereti olduğu için gelemedi" diyerek partideki kopukluğu gözler önüne serdi.

ABD'den ithal edilen Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu'nun İkinci Yüzyıla Çağrı programına gelmeyi tenezzül bile etmeyerek uzaktan katılımına tepkiler yükselirken, Kılıçdaroğlu'nun bu konu hakkındaki yorumu ise dalga konusu oldu.

Jeremy Rifkin'in toplantıya katılmayarak uzaktan bağlatı yapması CHP yandaşları tarafından bile tepkiyle karşılanırken Kılıçdaroğlu'nun bu durumu savunma biçimi ağızları açık bıraktı. Kılıçdaroğlu, uzaktan bağlantı ile sunum yapan isimlerle ilgili eleştirilere, "Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün..." ifadeleri ile dalga geçer gibi bir yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, bunun bilinçli bir tercih olduğunu belirtti. İstemeleri halinde Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu, Hakan Kara gibi isimlerin salonda olabileceğini ima etti.

Açıklamanın sonrası ise dalga geçer nitelikteydi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye teknolojiyi ilk kez getiriyorlarmışcasına şu ifadeleri kullandı:

Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti.

Gürsel Tekin Kılıçdaroğlu'nu yalanladı

Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar'ın internet sitesine verdiği röportajda, "Türkiye teknolojiyi görsün istedik. Bilinçli bir tercihti." sözlerini sarf ederken, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Mazereti olduğu için gelemedi." diyerek kendi Genel Başkanı'ndan farklı bir savunma üretti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem