Kazma ve kürekle enkaz altındakilere umut oldular, o kahramanlar konuştu

Kazma ve kürekle enkaz altındakilere umut oldular, o kahramanlar konuştu

Genel 14.02.2023 23:33:16 0
Kazma ve kürekle enkaz altındakilere umut oldular, o kahramanlar konuştu
Tarih: 14.02.2023 23:33 Güncelleme: 14.02.2023 23:33
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçilerinden 116’sı Zonguldak’a döndü. "Kahramanlar hoş geldiniz" diyerek karşılanan madenciler, "Başımızı yastığa rahat koyalım diye çok uğraştık. Yine ihtiyaç olsa düşünmeden gideriz" dedi.
Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ilde etkili olan deprem felaketinin hemen ardından Zonguldak’tan bölgeye sevk edilen 3 bin 800 maden işçisi; kazma ve kürekleriyle enkaz altındakilere adeta umut oldu. Arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilerden 116’sı Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri uçakla Zonguldak Havalimanı’na indi. Havalimanı’nda "Hoş geldiniz kahramanlar" anonslarıyla karşılanan maden işçilerine Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze ve ilçe protokolü karşıladı.
Maden işçilerinden Alper Sarıoğlu, "Biz ilk önce Malatya’ya gittik. Oradan AFAD’a gittik. AFAD bizi koordine etti. İlk akşam hiç beklemeden enkaza gittik. Biz o gece sabahladık ancak canlı çıkartamadık. Enkazdan hayatını kaybeden vatandaşları aldık. Biz orada 20 kişilik gruplar halindeydik. Devletimiz bizi sağ olsun KYK yurduna yerleştirdi. Enkazdan çocuk çıkardığımız oldu. Psikolojimiz etkilendi. Her akşam vardiyalı şekilde mücadele verdik. 6-7 saat dinlenip sonra yine çalıştık" dedi.
Maden işçilerinden Mehmet Bayrak ise, "Bebekler olsun çocuklar olsun. Çok kişi aldık. Zor geçti ama kurtarabildiğimizi kurtardık. Kahraman olarak anılmaktan gurur duyuyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık" ifadelerine yer verdi.

"En ufak bir taşın altına bakmaya çalıştık"
Maden işçilerinden Tufan Ayhan, deprem bölgesinde en küçük bir taşın altına dahi bakmaya çalıştıklarını belirtti. Ayhan, "Çok uğraştık. En ufak bir taşın altına bakmaya çalıştık. Memleketimize geldiğimizde gözümüz arkada kalmasın başımızı yastığa rahat koyalım diye çaba gösterdik. Askerlerimiz olsun AFAD olsun çok mücadele ettik" şeklinde konuştu.
Maden işçisi Yusuf Aytürk ise, "Yine arasalar tekrar yine döneriz. Çoluk çocuğumuzu bıraktık, gittik. Orada insanın gözleri doluyor. Türkiye’nin yüzde 95’i yardım etti. Bu ülke manevi ruhunu kesinlikle kaybetmemiş. Birlik ve beraberliğini kesinlikle kaybetmemiş. Hakkımız helal olsun. Yardım edene, canla başla çalışanlara helal olsun" dedi.
Gece gündüz telefonlarının açık olduğunu söyleyen Atilla Soyluk isimli madenci de, "Bugün yine gönderseler seve seve gideriz. Aynı madende çalışır gibi. Elimizle koymuş gibi aldık. Hiçbirine zarar vermedik" diye konuştu.
İşçiler ardından otobüslerle Zonguldak ve Bartın’daki evlerine hareket etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ