Kaza sonucu kızı hayat mücadelesi veren anne: "Sürücünün yüzde 100 hatalı olduğunu KGYS kayıtları da gösteriyor"

Kaza sonucu kızı hayat mücadelesi veren anne: "Sürücünün yüzde 100 hatalı olduğunu KGYS kayıtları da gösteriyor"

Asayiş 10.09.2025 11:08:01 0
Kaza sonucu kızı hayat mücadelesi veren anne:
Tarih: 10.09.2025 11:08 Güncelleme: 10.09.2025 11:08
Elazığ’da yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Şilan Tokpınar (27), 28 gündür yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Acılı anne Medine Tokpınar, "Sürücünün yüzde 100 hatalı olduğunu KGYS kayıtları da gösteriyor" dedi.
Elazığ’ın Çaydaçıra Mahallesi’nde 14 Ağustos’ta meydana gelen kazada, Şilan Tokpınar yolun karşısına geçerken B.Ç. yönetimindeki 06 DR 878 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. 28 gündür yoğun bakımda hayat mücadelesi veren genç kadının durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Hazırlanan trafik kaza tespit tutanağında, sürücü B.Ç.’nin Karayolları Trafik Kanunu’nun 68/1-a maddesini ihlal ettiği, aracın hava ve trafik şartlarına uygun şekilde kullanmadığı belirtilirken, yaya Şilan Tokpınar’ın kazada herhangi bir kural ihlali bulunmadığı kaydedildi.
Hastane önünde 28 gündür kızlarından gelecek iyi bir haber beklediklerini dile getiren anne Medine Tokpınar, "Şilan, 14 Ağustos günü sağlık ocağına gitti. Sağlık ocağının dönüşünde kızım gelirken yolu kontrol ederek, sağına soluna bakarak, geldiği zaman oradan ters yoldan gelen araç kızıma çarptı. Okul bölgesi olmasına rağmen, hız limitlerinin üzerinde seyrederek kızıma çarpıyor. Bu bir cinayet ve kasıt. Bu yolun her iki tarafı da gayet normal, trafik akışında olduğu ve kesinlikle duba ile bölünmüş veya herhangi bir şekilde yol kapalı değildir. Bunlar belediyeyi suçladı ama kesinlikle öyle bir şey yok. O şeridi gayet güzel bir şekilde kullananlar var. Kızım şu an yoğun bakımda. 28 gün oldu. Çocuğum canıyla cebelleşiyor ve adam ortalıkta elini kolunu sallayarak geziyor. Resmi kayıtlarda da sürücünün yüzde 100 hatalı olduğunu KGYS kayıtları da gösteriyor. Kızım kesinlikle önce soluna bakıyor yolun ortasına gelip sağına bakıyor. Kızımın herhangi bir kusuru yok. Kaza anının hemen sonrasında kapalı dedikleri yoldan gelen araçlar var. Bu şahıs taksirle adam yaralamaktan şu an yargılanıyor ama suçu bu değil. Kasıtlı bir şekilde ters istikamete giriyor. Yüksek hızda, önüne bakmadan kızıma çarpıyor. Burada kasıt muhtemel suçundan yargılanmasını istiyorum. Adalet istiyorum" ifadelerini kullandı.
Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ