Kayyum Döneminde İpekyolu Belediyesi, Çalışanları Mağdur Etmemek İçin Maaş Zammı Yaptı

İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman Belediye Başkan Vekilliği yaptığı dönemde enflasyon karşısında Hükümetin çalışanların mağdur edilmemesi ilkesi doğrultusunda maaş zammı yapmıştı.

Van Haberleri 8.06.2024 21:36:00 0
Kayyum Döneminde İpekyolu Belediyesi, Çalışanları Mağdur Etmemek İçin Maaş Zammı Yaptı
Tarih: 08.06.2024 21:40 Güncelleme: 08.06.2024 22:52

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman Belediye Başkan Vekilliği yaptığı dönemde, çalışanlar arasında sendika farkı gözetmeksizin maaşlara Hükümetin çalışanların mağdur edilmemesi ilkesi doğrultusunda maaş zammı yapmıştı.

DEMLİ BELEDİYE YÖNETİMİNİ ÇALIŞANLARIN MAAŞ ZAMMI NEDEN RAHATSIZ ETTİ?

İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ göreve gelir gelmez, bir yandan işçi kıyımı yaptı, diğer yandan da çalışanların artan fiyatlara ve yaşanan enflasyona karşı mağduriyet yaşamamaları için yapılan maaş zammına gözünü dikti.

DEM’li Başkan Cevdet Altındağ, Kayyum döneminde Hak-İş’e Bağlı Hizmet-İş Sendikası ile yüksek oranlı maaş zammı yapılarak belediye bütçesinin zora sokulduğunu iddia etmişti.

KAYYUM DÖNEMİNDE SENDİKA AYRIMI YAPILMADI

Ancak kayyum döneminde sadece Hak-İş’e bağlı sendika üyelerine değil, diğer konfederasyonlara bağlı sendikaların üyelerine de benzer oranda zam yapıldığı öğrenildi.

KAYYUM YÖNETİMİ ÇALIŞANLARI MAĞDUR ETMEDİ

Kayyum yönetiminin zamları yaparken sendika ayrımı yapmadan, çalışanların zorlaşan hayat koşulları, enflasyon ve fiyat artışları karşısında mağdur edilmemesi amacıyla tüm çalışanların maaşlarında iyileştirme yaptığı bilgisine ulaştık.

Artışlar sadece işçilerde değil, memurlar da sosyal denge tazminatları maaş kat sayısının en üst limitine çekilerek zorlaşan hayat koşullarında mağdur edilmedi.

HÜKÜMETİN ÇALIŞANLARI MAĞDUR ETMEME İLKESİNE BAĞLI KALINDI

Kayyum döneminde sözleşme zamanı gelen işçilerin maaşlarına sözleşme ile sözleşme zamanı gelmeyenlerin maaşlarına da ek protokoller ile Hükümetin zorlaşan hayat şartları karşısında çalışanların mağdur edilmemesi prensibi doğrultusunda çalışanların insani ve yaşamsal ihtiyaçları göz önünde bulundurularak maaşlarda artışı yapıldı.

DEM'Lİ ALTINDAĞ'IN AMACI KAYYUM YÖNETİMİNİ KARALAMAK

Yeni işe aldığı yandaşlarına 17 günde 30 bin lira maaş ödeyen, DEM’li Başkan Cevdet Altındağ, Kayyum döneminde Hak-İş’e Bağlı Hizmet-İş Sendikası ile yüksek oranlı maaş zammı yapılarak belediye bütçesinin zora sokulduğu iddiası ile sadece kayyum dönemini karalamak için yalan olduğunu bilerek ideolojik bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem