Kayseri’deki yurtlarda 10 bin depremzede ağırlanıyor

Kayseri’deki yurtlarda 10 bin depremzede ağırlanıyor

Genel 21.02.2023 14:57:44 0
Kayseri’deki yurtlarda 10 bin depremzede ağırlanıyor
Tarih: 21.02.2023 14:57 Güncelleme: 21.02.2023 14:57
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen 10 bin depremzede vatandaşın, Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirildiğini söyleyerek, "Depremzede vatandaşların yaşadıkları şeyleri bir nebze de olsa hafifletmek için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremden 11 il ve binlerce vatandaş etkilendi. Deprem bölgesine en yakın illerden birisi olan Kayseri’ye gelen depremzede vatandaşlar, ilk günden itibaren KYK yurtlarına yerleştirilmeye başlandı. Depremden etkilenen 10 bin vatandaşın yurtlara yerleştirildiğini söyleyen Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, "Kayseri olarak kadim şehrimizde misafirperverliğimizi tüm halkımızla birlikte gösterdiğimiz gibi bütün yurtlarımızda şu anda misafirlerimizi kabul ettik. Tüm çalışmalarımızı onlar üzerinde tam kapasite ile sürdürüyoruz. Şu anda yaklaşık 10 bine yakın misafirimizi yurtlarımızda hem lojistik anlamda hem sosyal market anlamında hem de konaklama anlamında tüm hizmetimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgeye ilk çıkış noktası olarak Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerimizden yoğun bir şekilde depremzede misafirlerimiz geliyorlar. Bizler de en iyi şekilde tüm personelimizle ve gönüllü gruplarımızla burada onlara hizmet vermeye çalışıyoruz. İlk baştan itibaren Kredi Yurtlar Birimlerimiz ve alanlarımız misafirlerimize hizmet veriyorlar. Karşılığında da bir memnuniyet oluşuyor. Biz de onların depremde yaşadıkları şeyleri bir nebze de olsa hafifletmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Şehrimizde hem yurtlarda hem de hayırseverlerimizin ev ve ayarladıkları alanlarda konaklamalar oluyor" şeklinde konuştu.

"Bölgeden gelen tüm misafirlerimizi biz kayıtsız ve şartsız misafir ediyoruz"
Kayseri’de depremzede vatandaşlar için 2 yurdu daha faaliyete geçireceklerini belirten Kabakcı, "Bizim de 2 tane daha alanımız var. Oralarla ilgili gerekli tefrişat ve fiziki yapılarıyla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa sürede oraları da tamamlayacağız. Bizim şu anda mevcut alanlarımız Kayseri’de 11 bin misafirimizi ağırlamaya yetiyordu. Bölgeden gelen tüm misafirlerimizi biz kayıtsız ve şartsız misafir ediyoruz. Bünyan ve merkezde olmak üzere diğer alanları da inşallah en kısa sürede hazırlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Bakanımız, Valimiz ve çalışmaları koordine eden yöneticilerimizin de gayretleriyle bizler başta yurtlarımızda, her türlü tefrişatı, lojistik desteği ve konaklatmayı gayret içerisinde yürütüyoruz. İnşallah bundan sonrasında da memnuniyet oluşturacak şekilde hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kendi psikologları vardı. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ve üniversitelerimizin koordinasyonuyla biz bir koordinatör psikolog belirlemiştik. Şu anda 90’ın üzerinde psikoloğumuz ve eğitmenimizle yurtlarımızdayız. Gerçekten de çok güzel hizmetler veriyorlar" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ