Kaymakam hanıma, mahalleliden anlamlı ziyaret

Kaymakam hanıma, mahalleliden anlamlı ziyaret

Genel 15.08.2025 09:39:41 0
Kaymakam hanıma, mahalleliden anlamlı ziyaret
Tarih: 15.08.2025 09:39 Güncelleme: 15.08.2025 09:39
Erzurum’un Olur ilçesinde ilçeye ilk defa atanan kadın kaymakam Semanur Kalkan göreve başlamıştı. İlçeye bağlı Ormanağzı Mahallesi’nin kadınları, Kaymakam Kalkan’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Olur ilçesinde ilk defa kadın kaymakam atanmasının ardından büyük mutluluk yaşayan Ormanağzı Mahallesi kadınları, Kaymakam Semanur Kalkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Havva Aktürk, Nurcan Özmen, Gönül Aktürk ve Şükran Kalkan öncülük etti. Kadınlar, yanlarında getirdikleri çeyiz bohçasını ve yöresel ürünleri Kalkan’a hediye etti. Çeyiz bohçasında mahalle kadınlarının genç kızlar için el emeğiyle hazırladığı Karnavas bezinden başörtüsü, sehpa örtüsü, iğne oyası yazmalar ve patikler yer aldı. Ayrıca Ormanağzı’na özgü karnavas dut pekmezi, dut pestili, keş, ceviz ve kayısı reçeli de hediye edilen yöresel ürünler arasında yer aldı. Ziyaret sırasında samimi bir ortamda kahve içilerek sohbet edildi. Mahalle kadınları, Kalkan’ı köylerine davet ederek misafir etmek istediklerini belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Semanur Kalkan şu ifadeleri kullandı:
"Buranın kadınlarıyla aynı kültüre sahibiz. Getirdikleri hediyeler çok kıymetli, el emeği göz nuru ürünler. Benim için emek verip hazırlamışlar, her biri için ayrı ayrı çok teşekkür ederim. İnşallah köyümüzde bir araya geldiğimizde bu ürünlerle ilgili girişimci ruhla neler yapabiliriz, daha detaylı konuşuruz."
Ormanağzı Mahallesi sakinlerinden Havva Aktürk, ziyarete ilişkin duygularını şöyle dile getirdi:
"Bugün ilçemize yeni gelen Kaymakam’ımız Semanur Kalkan’ı makamında ziyaret ettik. Hediyelerimizi takdim ettik. Genç kızlarımızın çeyizine koyduğumuz el emeği ürünlerimizi ve köyümüzün yöresel tatlarını sunduk. Kendisiyle kısa ama samimi bir sohbetimiz oldu. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz."
Nurcan Özmen ise "İlçemize kadın kaymakam atanmasından dolayı çok memnun olduk. Bizi çok güzel karşıladı. Bayanlarla birlikte kahvesini içtik, kendisine çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ