Kaymakam Demir, ilçedeki teknolojik yatırımları inceledi

Kaymakam Demir, ilçedeki teknolojik yatırımları inceledi

Genel 5.11.2024 15:37:18 0
Kaymakam Demir, ilçedeki teknolojik yatırımları inceledi
Tarih: 05.11.2024 15:37 Güncelleme: 05.11.2024 15:37
Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında hayata geçirilen "DAP ile Tarımın Geleceği Dronelar" ve "DAP ile Tarım 4.0 Erken Uyarı Sistemleri" projelerini inceledi.
Bölgedeki tarımsal üretimin verimliliğini artırmak ve çevreye duyarlı üretim yöntemlerini yaygınlaştırmak amacıyla geliştirilmiş olan "DAP ile Tarımın Geleceği Dronelar" ve "DAP ile Tarım 4.0 Erken Uyarı Sistemleri" projeleri ile çevre dostu çözümler sunularak, verimlilik artışının sağlanması amaçlanıyor. Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir de, tarımsal üretimde hayata geçirilen teknolojik yatırımları yerinde inceleyerek, projelerle ilgili bilgi aldı.

“Erken uyarı sistemi ile verimlilik artışı”
İlk olarak teknolojik yatırım projelerinden biri olan "DAP ile Tarım 4.0 Erken Uyarı Sistemleri" projesine dair yapılan çalışmaları inceleyen Kaymakam Demir, proje kapsamında ilçenin Adabağ, Güntepe ve Yelkenli köyleriyle Yeşilmezra ve Karşıyaka mahalleleri olmak üzere 5 farklı lokasyona kurulan “Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları” sayesinde, tarım üreticilerinin hava durumu, toprağın nem durumu ve diğer iklimsel veriler doğrultusunda erken uyarı alabileceğini ifade etti. Bu sayede, ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadelenin daha etkin bir şekilde yapılabileceğine dikkat çeken Kaymakam Demir, gereksiz ilaçlama ve ürün israfının da önüne geçilmiş olacağını vurguladı. Ayrıca, ilçede özellikle domates, kuru fasulye, elma ve ceviz gibi tarımsal ürünlerin üreticileri, bu sistemle ürün kalitesini artırırken maliyetleri de kontrol altında tutabileceğini kaydetti.

“Dronlarla tarımda yeni bir dönem başlıyor”
Kaymakam Dr. Remzi Demir, daha sonra "DAP ile Tarımın Geleceği Dronelar" projesi çerçevesinde kullanılan dronu inceledi. Projenin tarımsal üretim alanlarında pestisit ve gübre uygulamalarını daha kontrollü, çevre dostu ve verimli hale getirmeyi hedeflediğini belirten Kaymakam Demir, bu tür projelerin ilçedeki tarımsal kalkınmayı destekleyeceğini ve üreticilerin teknolojiyi etkin kullanarak hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlayacaklarını anlattı. Dronların ürünlerdeki hastalık ve zararlılara karşı zamanında ve doğru miktarda ilaçlama yapılmasını sağlayacağını dile getiren Kaymakam Demir, bu uygulamalar sayesinde pestisitlerin toprak, su ve çevreye olan olumsuz etkilerinin minimize edileceğini ifade etti.
Öte yandan, Tatvan’da tarım sektöründe önemli gelişmelere yol açacak bu projeler, bölgedeki üreticilere önemli fırsatlar sunarken, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını sağlayacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ