Kayhan Türkmenoğlu, “Bu halk darbe yapmaya çalışanlara adeta bir ders verdi”

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu,15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Vangölü TV’ye açıklamalarda bulundu.

Van Haberleri 15.07.2022 11:34:00 0
Kayhan Türkmenoğlu, “Bu halk darbe yapmaya çalışanlara adeta bir ders verdi”
Tarih: 15.07.2022 11:36

VANGÖLÜTV ÖZEL

Dünya tarihinde bu kadar tarihi yazılmış, bu kadar hikâye yazılmış bir milletin çok nadir olduğunu söyleyen Kayhan Türkmenoğlu 15 Temmuz ile ilgili şunları söyledi;
“Yarın 15 Temmuz Mili Bilik Beraberlik ve Demokrasi bayramımız malumunuz 2016 yılında Türkiye’de vesayet rejimi cunta rejimi dış güçlerin özelikle seonizim guruplarının ülkemiz üzerinde büyük bir emelleri büyük bir hedefleri vardı bunlarla ilgili yapılan bütün geçmişten bugüne kadar gelen Türkiye tarihindeki demokrasi kesintiye uğratan darbelerimizin nihai sonucunda 15tenmuz büyük bir kalkışmaydı yani özelikle milletin silahıyla millete karşı yapılmış bir darbeydi ve bunun sonucunda 250 vatan evladının şehit verdik. 2000 yakın insanımızda gazi yaptık. Bu şu demekti dünden bugüne kadar cumhuriyet dönemi içerisinde içeresinde yapılmış olan tüm darbeleri hepsinin ötesinde bu kez darbe darbe yapanlara yapıldı. Kim tarafından, halk tarafından yani bu asil millet gözünü kırpmadan tankın altında can verecek yüreğini ortaya koyan vatan evladı kurşunların önüne kedilerini siper eden vatan evlatları bu ülkede demokrasi gelmiş olan ve bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde yapılmayan büyük projelere imza atan ve Türkiye’ye 21. yüzyılda dünyanın en büyük ekonomisi içerisinde dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmaya çalışan bir devlet liderinin indirmeye çalıştılar ama buna bu halk dur dedi. Nasıl dur dedi, işte meydanlara çıkarak tankların önüne aletlerin önüne kurşunların önüne göğüslerini siper eden bu halk o ona darbe yapmaya çalışanlara adeta bir ders verdi ve bu nedenle de biz 15 Temmuz’u her yıl mili beraberlik dayanışma ve demokrasi bayramı olarak değerlendiriyoruz.

 

“MİLİ BİRLİK BERABERLİK RUHUNU CANLANDIRAN BİR BAYRAM İLAN ETİK YARIN BUNU KUTLUYORUZ”
Dünya tarihinde bu kadar tarihi yazılmış bu kadar hikaye yazılmış bir millet çok nadirdir onun için bizin bu kadirşinas milletimizin halkımızın bu 15 Temmuz’u unutmaması lazım ve bizde hiç bir zaman unutmayacağız. Bizden sonraki nesillere de unutturmayacağız nite kin 15 Temmuz tarihi itibariyle de O gün Mili Birlik Beraberlik ruhunu canlandıran bir bayram ilan etik. Yarın bunu kutluyoruz. Van’da kutluyoruz. Büyük bir heyecan il valiliğimizin düzenlemiş olduğu ve içinde sivil toplum örgütlerinin sivil meslek örgütlerinin efendime söyleyeyim sendikalarının özelikle halkın büyük bir coşkusuyla katılımıyla inşallah sabah şehitlik ziyaretlerinin akabinde işte öğlen şehitlerimiz için okunacak mevlit takiben akşama doğruda büyük bir kortej yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu kortej yürüyüşüne tüm Vanlı hemşehrilerimiz davetlidir. Saat 20.30 itibariyle Beşyol Meydanı’na doğru bir yürüyüş başlatacağız. Beşyol Meydanı’nda yapacağımız etkinliklerle gecenin 00.13’de 15 Temmuz’da da olduğu gibi Van’ın bütün camiilerinde salalarla bu işi yad edeceğiz, anacağız, unutmayacağız, utturmayacağız.”

Kaynak: Vangölü TV

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem