Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı

04 Şubat 2023 Cumartesi günü AK Parti Van İl Başkanlığı’ndan istifa eden Kayhan Türkmenoğlu 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Van’dan aday adaylığı başvurusunda bulundu

Van Haberleri 22.03.2023 12:28:00 0
Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı
Tarih: 22.03.2023 12:48 Güncelleme: 22.03.2023 14:24

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı seçim kararı Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Seçim kararının yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimini yayımladı. Siyasi partiler yayımlanan seçim tavimine göre aday adaylık başvuru sürecini başlattı.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURU SON GÜNÜ NE ZAMAN SONA ERECEK
AK Parti aday adaylığı başvuruları 22 Mart 2023 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecek. 25 Mart 2023 Cumartesi günü de teşkilat temayülü yapılacak.

TEŞKİLAT ÜYELERİ EŞLİK ETTİ
AK Parti Van İl Başkanlığına gelerek 28. Dönem Van milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunan Kayhan Türkmenoğlu’dan ana kademe, kadın ve gençlik kolları teşkilatları da eşlik etti.

2 dönem AK Parti Van İl Başkanlığı yapan Kayhan Türkmenoğlu, aday adaylık başvurusu sırasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

SİYASETİN ÇÖZÜM ÜRETME SANATI OLDUĞU CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖĞRENDİK
Bizim AK Parti camiamızın, birlikte yol yürümekten büyük onur ve şeref duyduğum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dünya lideri olarak gördük. Dünya da bunu böyle kabul etti, biz de onun yol arkadaşıyız, siyaseti, ilkeyi, dik durmayı, siyasi ahlakı, hizmeti, siyasetin çözüm üretme sanatı olduğunu ondan öğrendik.

MİLLETVEKİLLERİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZIN YOL ARKADAŞIDIR
21 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet eden Cumhurbaşkanımızın adaylığının yanında 28’inci dönem parlamentoda hizmet edecek milletvekillerimiz de onun yol arkadaşıdır.

Türkiye’nin her bir tarafında milletvekilliği aday adaylığı için tüm siyasi partilerde hummalı bir çalışma var.

VAN İÇİN GÜZEL HAYALLERİMİZ VAR
Van Bizim için özeldir, Van için güzel hayallerimiz var. Onu gerçekleştirecek, onu icraata dönüştürecek ve bu amaç için çalışacak çok güçlü bir teşkilatımız var.

Van’daki teşkilatlarımız mahalle başkanından yönetimine, sandık kurulundan başkanına, kadın ve gençlik kollarına ana kademelerinden başkanlarına kadar hepsi özel bir şekilde yetiştirildi ve donanımlı bir şekilde 14 Mayıs’a hazırlandı.

ADAY ADAYI ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM
Malumunuz süreç hızlı bir şekilde ilerliyor, bunun için bütün teşkilatlarımız yoğun bir gayret içerisinde. Aday adaylıkları sürecinde yoğunluk devam ediyor. Birçok arkadaşımızın aday adaylık müracaatı için sıraya girdiğini ve partimizin teveccüh görmesi bizleri mutlu ediyor.

Bütün aday adayı arkadaşlarımız bizin için çok kıymetli değerli ve özeldir. Her biri kendi alanında özel kabiliyetleri olan ve medeni cesaretini göstererek hizmet kervanına dâhil olmak istemiş, hepsine teşekkür ediyorum.

BU ŞEHİRDE YETİŞMİŞ ŞEHRİ VE HALKI TANIYAN BİRİSİYİM
Ben de bu şehirde yetişmiş, eğitimini bu şehirde tamamlamış, tüccar bir aileden gelen, ekonomik anlamda iş dünyasını çok iyi tanıyan, tüccarı sanayicisini yakından  tanıyan, belediye meclis üyeliği döneminde halkı yakından tanımaya çalışan, bir dönem milletvekilliği yapmış bir kardeşiniz olarak 5 yıllık AK Parti İl Başkanlığı dönemini sona erdirdim. Ben de bu yol haritamızdaki deneyim ve birikimlerimizi, teşkilatım ve davamızla buluşturmak istiyorum.

AK PARTİ’NİN HEDEFİNİ CUMHURBAŞKANIMIZIN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Bu sürece hep birlikte katkı vereceğiz, genel merkezimizin kuralları ve mevzuatı çerçevesinde süreç ilerliyor. Biz AK Parti siyaseti ile Van’ı daha güzel hizmetlerle buluşturma gayreti içerisinde olacağız.

AK Parti’nin daha güçlenerek Van’da hak ettiği yere gelebilmesi için kalan süreyi dolu dolu çalışarak geçireceğiz. Bu saatten sonra tüm zamanımızı AK Partinin hedefini, cumhurbaşkanımızın hayalini gerçekleştirmek için çalışarak geçirmeliyiz.

TECRÜBEM İLE VAN’A BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞIM
Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yıldır yürüttüğümüz hizmet kervanının devamı için; Tecrübe ve Birikimimiz ile Van’ımıza ve Ülkemize hizmet amacıyla 28. Dönem Ak Parti Van Milletvekili Aday Adaylığı için başvurumuzu yaptık.

Van'da uzun yıllar tüccarlık yaptım. Çeşitli siyasi görevler üstlendim, siyaseti Van’da yaptım ve Van’da yaşamaya devam ediyorum. 23. Dönem Milletvekilliği tecrübemle Van'a büyük katkı sağlayacağımı ve AK Parti'yi Cumhurbaşkanımızın hayal ettiği noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?
Kayhan Türkmenoğlu, 25 Eylül 1962’de Van’da doğmuştur. İş Adamı ve serbest ticaretle uğraştı.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu. İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans Öğrenimi devam etmektedir. 

23.Dönem Van Milletvekiliği yaptı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Van’a Hizmet Vakfı Üyeliği, Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyeliğinde bulundu. Vanspor Kulubü yöneticiliği yaptı.

2018 – 2023 yılları arasında 2 dönem AK Parti Van İl Başkanlığı görevinde bulundu.

Yerel Televizyonlar Birliği tarafından 2001 yılında verilen ‘Halk Kahramanı Ödülü’nün yanı sıra pek çok kurum ve kuruluştan ödül aldı. Sosyo Ekonomik konuları içeren 10’a yakın rapor, ayrıca “Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği” adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Evlidir.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem