Kayak severlerin yeni gözdesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi

Kayak severlerin yeni gözdesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi

Genel 29.11.2024 07:56:30 0
Kayak severlerin yeni gözdesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi
Tarih: 29.11.2024 07:56 Güncelleme: 29.11.2024 07:56
Türkiye’de bu sene en erken 2024-2025 kayak sezonunu görkemli bir şölenle açan ve kar kalınlığının 90 santimetreyi aştığı Erzincan Ergan Kayak Merkezinde, hummalı çalışmalar göz dolduruyor. Kayak severlerin yeni gözdesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi yeni sezonda oldukça iddialı.
Erzincan şehir merkezine 12 km. mesafede bulunan ve Avrupa’nın üçüncü, Türkiye’nin en uzun birinci pistine sahip Ergan Kayak Merkezi kayak severleri bekliyor. Hafta başı yağan karla birlikte sezonu açan ve kar kalınlığının 90 santimetreyi aştığı kayak merkezinde pistlerin tam sorunsuz hazır hale gelmesi için yoğun çalışma sürdürülüyor. Kar ezme ve suni karlamanın da yapıldığı kayak merkezinde teleferik ve telesiyejlerde tam randımanlı çalışır hale getirildi.
Erzincan İl Özel İdaresinin son 1,5 yılda yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirilen etkinliklerle Ergan Kayak Merkezinin Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geldiğini ve kayak merkezine yurt içi ile yurt dışı talebinin oldukça arttığını belirten Ekstrem sporcusu İhsan Bayık, “Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde yeni sezonu açtık. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Gece suni karlamamız, yukarı pistlerde 1 metreyi aşan kar kalınlığı bulunmakta, ekiplerimiz sabaha kadar yeni pistler açıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kayak severleri burada misafir ediyoruz. Şehir merkezine, havalimanına 10- 12 dakika süren bir mesafede bulunan kayak merkezinin avantajlarını insanlara yansıtıyoruz. Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi son birkaç yıldır oldukça popüler hale geldi. Zirveden aşağı 17 kilometre pist uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun tek parça pistine sahip. Bu Türkiye için çok güzel bir değer. Ekstrem sporu, motorkros, paraşüt sevenler birçok spor dalı da kayak merkezinde yapılabiliyor. Türkiye’nin değişik illerinden gelen kayak severler memnuniyetlerini belirtiyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor.” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ