Kas hastası çocuğunu kabeden Mehmet öğretmen, hayatını özel gereksinimli çocuklara adadı

Kas hastası çocuğunu kabeden Mehmet öğretmen, hayatını özel gereksinimli çocuklara adadı

Eğitim 24.11.2024 11:08:00 0
Kas hastası çocuğunu kabeden Mehmet öğretmen, hayatını özel gereksinimli çocuklara adadı
Tarih: 24.11.2024 11:08 Güncelleme: 24.11.2024 14:18

Kas hastalığı nedeniyle 13 yaşındaki çocuğunu kaybeden Mehmet İrim, gittiği her okulda özel eğitim sınıfları açtırarak, öğretmenlik hayatını özel gereksinimli çocukların eğitimine adadı.
Ağrı’da 37 yıldır öğretmenlik yapan Mehmet İrim, 13 yaşındayken kas hastalığı nedeniyle çocuğunu kaybettik sonra hayatını özel durumu olan öğrencilere adadı. Görevine okul müdürü olarak devam eden İrim, Şeref Saraçoğlu İlkokulu’na atandıktan sonra yaptığı girişimlerle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay’ın da destekleriyle okuluna 2 özel eğitim sınıfı açtırdı. 13 tane özel gereksinimli çocuğa donanımlı sınıflarda ve alanında uzman öğretmenlerle eğitim imkanı sunan Mehmet İrim, çocukları her sabah okul kapısında sevgiyle karşılıyor. Çocukların kendisine gösterdiği sevgiyle okuldaki günlerini geçiren İrim, öğretmenlere de örnek oluyor.
“Eve iş götürülen tek meslektir öğretmenlik”
Çocuğunu 13 yaşındayken kas hastalığı nedeniyle kaybettikten sonra gittiği her okulda özel gereksinimli öğrencilerin eğitimi için girişimlerde bulunarak sınıflar açtıran Okul Müdürü Mehmet İrim, “Benim engelli bir çocuğum vardı. 13 yaşında kaybettim. bu yüzden her gittiğim yerde böyle çocuklara yardımcı olmak istedim. Hangi okula gittiysem orada sınıflar açtım. Şu an 4 tanesi otizmli olmak üzere 13 tane öğrencimiz var. Asıl bu çocukların eğitime ihtiyacı var, bir şekilde topluma kazandırılması gerekiyor. Diğer çocuklar eğitimlerini her türlü alır ama bu çocuklar daha özel bir şekilde eğitim görmeli. Ben bu düşünceyle her gittiğim yerde yardımcı olmaya çalışıyorum. Ben bu okula geldiğimde sınıf yoktu. Milli eğitim Müdürlüğü ve Kızılay’ın girişimiyle sınıf açtık buraya. Şu anda öğrencilerimiz bu sınıflarda eğitim görüyor. Bu çocuklar taşımayla geliyor. Evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılıyorlar. Bizim velililerimiz çocukların durumundan çok memnun. Sınıflarımızın fiziki durumu çekiyi, öğretmenlerimiz uzman öğretmen. Öğretmenlik bir ideal mesleğidir, sevgi mesleğidir. Çocukları sevmeden bu meslek yürümez. Bu meslek kutsal bir meslek. Eve iş götürülen tek meslektir öğretmenlik. Tüm arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
Şeref Saraç İlkokulu’da Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Kezban Şahin, özel gereksinimli çocukların sevgi, sabır ve emeğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Müdürümüzün girişimleriyle bu sınıflarımız açıldı. Bu sınıflar çocuklarımız için çok iyi. İmkanlarıyla sınıfımızı çok güzel donatmışlar. Çocuklar burada hem ders çalışma hem de güzel vakit geçirme açısından çok iyi imkanlara sahip. bizim açımızdan da her materyale ulaşabilmemiz açısından çok güzel. Bu çocuklar 1’inci sınıftan 4’üncü sınıfa kadar buradalar. Öğrencilerin özel öğrenme güçlükleri değişiyor ama ilerleme gösteriyorlar. Bunun için zaman, sabır ve emek gerekiyor. Bizler de bu doğrultuda ilerlemeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ