Kartalların Ezeli Rakip Avı: Beşiktaş'tan Galatasaray'a Tarihi Süper Kupa Dersi!

Beşiktaş'tan ezeli rakibi Galatasaray'a tarihi fark: 5-0

Spor 4.08.2024 01:28:00 0
Kartalların Ezeli Rakip Avı: Beşiktaş
Tarih: 04.08.2024 01:34

BEŞİKTAŞ, EZELİ RAKİBİNİ SÜPER KUPA'DA MAĞLUP ETTİ

Süper Kupa finalinde heyecan dolu bir karşılaşmaya sahne olan Olimpiyat Stadı'nda, Beşiktaş futbol takımı ezeli rakibi Galatasaray'ı 5-0 gibi büyük bir farkla mağlup etti. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 18. kez düzenlenen bu önemli maçta, siyah beyazlılar üstün bir performans sergiledi.

BEŞİKTAŞ'IN GOLLERİNE İMZA ATANLAR

Beşiktaş'a farklı galibiyeti getiren gollerin sahipleri ise 21. saniyede ve 81. dakikada Ciro Immobile, 53. dakikada Jonas Svensson, 90+1. dakikada Rafa Silva ve 90+2. dakikada Mustafa Hekimoğlu oldular. Galatasaray cephesinde ise Victor Nelsson, maçın 87. dakikasında kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı.

BEŞİKTAŞ 3. KEZ SÜPER KUPA ŞAMPİYONU

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, 18. Süper Kupa'nın sahibi oldu ve kupayı 3. kez kazanmanın sevincini yaşadı.

İLK MAÇINDA REKOR KIRAN IMMOBILE

Ayrıca Ciro Immobile, Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçında, Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin elinde tuttuğu erken gol rekorunu 23. saniyede attığı golle kırmış oldu. Yeni sezon öncesinde Giovanni van Bronckhorst yönetiminde takıma eklenen güçlü oyuncularla siyah-beyazlı takım, taraftarına kupa ile merhaba dedi.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'IN İLERİKİ MAÇLARI

Süper Lig'in açılmasına kısa bir süre kala Beşiktaş, lige Samsunspor deplasmanında başlayacakken, Galatasaray sahasında Hatayspor'u konuk edecek.

BATSHUAYI VE YENİ TRANSFERLER

Galatasaray'ın yeni bir diğer transferi Michy Batshuayi ise sezonun ilk resmi maçında yedek kulübesinde yer aldı. Elias Jelert ise yaşadığı ağrılar nedeniyle kadroda risk edilmedi. Galatasaray'ın Portekizli orta saha oyuncusu Sergio Oliveira ile forvet Halil Dervişoğlu, teknik direktör Okan Buruk tarafından Süper Kupa maçının kadrosuna alınmadı. Ayrıca sezona dahil edilmeyen diğer isimler Alexandru Cicaldau, Taylan Antalyalı ve genç futbolcular da kadroya dahil edilmedi.