Kars’ta ‘Tütüne Hayır’ farkındalık standı açıldı

Kars’ta ‘Tütüne Hayır’ farkındalık standı açıldı

Sağlık 31.05.2024 15:19:59 0
Kars’ta  ‘Tütüne Hayır’ farkındalık standı açıldı
Tarih: 31.05.2024 15:19
Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Tıp Fakültesi işbirliğiyle 31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü nedeniyle farkındalık standı kuruldu.
Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Polikliniklerinde açılan stantta 31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü ile ilgili broşür dağıtılarak vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.
Sigara Bırakma Polikliniği uzmanlarından Prof. Dr. Tijen Acar, bugünün Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl insanlar üzerinde sigaranın bıraktığı zararlar konusunda farkındalık oluşturmak, sigarayı bırakmaları konusunda bilinçlendirmek için çeşitli etkinliklerle kutlanan bir gün olduğunu belirtti.
Acar, “Bizim ülkemizde de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Biz de Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde sigara bıraktırma polikliniği olarak bir stant açtık. Burada halkımıza bilgiler içeren çeşitli broşürler vermek ve sigara bırakma konusunda destek olmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sigara bırakma polikliniklerinde sigarayı bırakmak isteyen insanlar, başvurduğu zaman onların ayrıntılı bir öyküsünü, hastalık öyküsünü anlayıp, muayenelerini yapıp ondan sonra nasıl bir bırakma planı uygunsa bunu uyguluyoruz. Tabii bu hani hemen olup biten bir süreç değil. Sigara içmek uzun bir süreç olduğu için bırakmak da belli bir süreyi kapsıyor ve bu kişiden kişiye değişir. Kimisi on günde durabilir. Kimisinin bırakma süreci birkaç sürer. Ama biz hem sağlıkları konusunda hem sigarayı bırakma konusunda onlara bütüncül bir hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Dünya Tütüne Hayır Günü dolayısıyla vatandaşlara el broşürleri dağıtıldı. Sigaranın zararları anlatıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem