Kars’ta ‘Tütüne Hayır’ farkındalık standı açıldı

Kars’ta ‘Tütüne Hayır’ farkındalık standı açıldı

Sağlık 31.05.2024 15:19:59 0
Kars’ta  ‘Tütüne Hayır’ farkındalık standı açıldı
Tarih: 31.05.2024 15:19 Güncelleme: 31.05.2024 15:19
Kars İl Sağlık Müdürlüğü ve Tıp Fakültesi işbirliğiyle 31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü nedeniyle farkındalık standı kuruldu.
Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Polikliniklerinde açılan stantta 31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü ile ilgili broşür dağıtılarak vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.
Sigara Bırakma Polikliniği uzmanlarından Prof. Dr. Tijen Acar, bugünün Dünya Sağlık Örgütü tarafından her yıl insanlar üzerinde sigaranın bıraktığı zararlar konusunda farkındalık oluşturmak, sigarayı bırakmaları konusunda bilinçlendirmek için çeşitli etkinliklerle kutlanan bir gün olduğunu belirtti.
Acar, “Bizim ülkemizde de çeşitli etkinlikler yapılıyor. Biz de Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde sigara bıraktırma polikliniği olarak bir stant açtık. Burada halkımıza bilgiler içeren çeşitli broşürler vermek ve sigara bırakma konusunda destek olmak için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sigara bırakma polikliniklerinde sigarayı bırakmak isteyen insanlar, başvurduğu zaman onların ayrıntılı bir öyküsünü, hastalık öyküsünü anlayıp, muayenelerini yapıp ondan sonra nasıl bir bırakma planı uygunsa bunu uyguluyoruz. Tabii bu hani hemen olup biten bir süreç değil. Sigara içmek uzun bir süreç olduğu için bırakmak da belli bir süreyi kapsıyor ve bu kişiden kişiye değişir. Kimisi on günde durabilir. Kimisinin bırakma süreci birkaç sürer. Ama biz hem sağlıkları konusunda hem sigarayı bırakma konusunda onlara bütüncül bir hizmet vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Dünya Tütüne Hayır Günü dolayısıyla vatandaşlara el broşürleri dağıtıldı. Sigaranın zararları anlatıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ