Kars’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yıldönümü

Kars’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yıldönümü

Genel 10.04.2025 11:17:50 0
Kars’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 180. Yıldönümü
Tarih: 10.04.2025 11:17 Güncelleme: 10.04.2025 11:17
Kars’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Hükümet Konağı önündeki tören, Atatürk heykeline çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, "Köklü bir tarihe sahip olan, tecrübe, bilgi ve birikimiyle öne çıkan Türk Polis Teşkilatımız, tam 180 yıldır halkımızın huzur ve refahını sağlama görevini büyük bir fedakârlık, sabır ve cesaretle yerine getirmektedir. Halkımızın can ve mal güvenliğini koruma amacının yanı sıra, devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan teşkilatımız, bu uğurda gerektiğinde canını ortaya koymaktadır. Suçların işlenmeden önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması ve suçluların yakalanması gibi kritik görevlerde sorumluluğunun bilinciyle hareket eden Türk Polisi, sürekli olarak kendini geliştiren, yeniliklere açık bir yapıya sahiptir ve her geçen gün çağın gereklerine dinamik bir şekilde uyum sağlama anlayışı içerisindedir" dedi.
Saka, "Kuruluşundan günümüze kadar her şartta hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve üstün bir görev bilincini ilke edinen Türk Polis Teşkilatımız, demokratik toplum düzeninin korunmasını ve sürdürülebilirliğini temel amaçlarından biri olarak benimsemiştir. Her görevde özverili bir şekilde hareket eden bu değerli teşkilat, milletimizin güvenine layık olabilmek adına zaman ve mekân gözetmeksizin görevi başında bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedir. Milletimizin ihtiyaç duyduğu her an yanında duran ve hizmete hazır olan bu onurlu yapının barış ve güven ortamının tesisindeki önemi büyüktür. Bu duygu ve düşünceler ışığında, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren, ilimizdeki tüm personelimiz başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında gece gündüz demeden çalışan Türk Polis Teşkilatımızın değerli mensuplarının 10 Nisan Polis Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Görevi başında şehadete ulaşmış kahraman polislerimizi rahmetle yâd ediyor; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.
Etkinlikler çerçevesinde daha sonra Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte Kur’an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Belediye Başkan Vekili Turgay Kızılörenli, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı.
Düzenlenen törene Mehmet Ömür Saka, Belediye Başkan Vekili Turgay Kızılörenli, AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, gaziler ve polis memurları katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ