Kars’ta ortaöğretim öğrencileri tarihi yerinde öğreniyor

Kars’ta ortaöğretim öğrencileri tarihi yerinde öğreniyor

Kültür Sanat 6.06.2024 14:26:21 0
Kars’ta ortaöğretim öğrencileri tarihi yerinde öğreniyor
Tarih: 06.06.2024 14:26
Kars’ta ortaokul öğrencileri tarihlerinde yerinde görerek öğreniyor. Kafkas Harp Tarihi Müzesi’ne gelen ortaokul öğrencileri, hayatlarında ilk kez müze gezme imkanı da buldu.
Dede Korkut Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler son sınıf öğrencileri ile “Kars’ın Tarihini Anlamak, Anlatmak ve Öğretmek ve Farkındalık Oluşturmak” soysal sorumluluk projesi çerçevesinde Prof. Dr. Yaşar Kop nezaretindeki üniversite öğrencileri, ortaokul öğrencileriyle birlikte Kafkas Harp Tarihi Müzesi gezdi, müzeyi görerek tarihi hakkında bilgi aldı. Öğrencilere müzeyi anlatan Prof. Dr. Kop, Kars’ta bulunan yada civar yerlerde bulunan hiç müzeye gitmemiş, gitme imkanı bulunmayan öğrencileri tespit ederek Kars’ın ve Türkiye’nin en önde gelen müzelerinden bir tanesi olan Kafkas Harp Müzesi’ne getirmeyi uygun gördüklerini belirtti.
Kop, “Burası özellikle Ruslarla alakalı 12 tane yapılan 1807’den itibaren yapılan 12 tane büyük savaştan en az 3’üne sahne olan gerçek ismi Kanlı Tabya olan bir yer olduğu için, 46 tabyanın en önemlisi ve en büyük 2 tanesinden birisi olduğu için çocukları buraya getirdik. Buradaki maksadımız şu bir çocuklara farkındalık uyandırabilmek, ikincisi geçmişini yerinde gösterebilmek, nesne kaynakları göstermeye çalışmak bu en güzel eğitim öğretim faaliyetlerinden, tekniklerinden bir tanesi bunu yaparken, hem son sınıf üniversite öğrencileriyle önümüzdeki sen inşallah öğretmen olduklarında aktif hayatta öğrencilerle müze öğretimi üzerine yapacak kazanımlarına da, ya da öğrenme çıktıkların da bir zemin oluşturabilmek adına biz buraya geldik. Hem busene mezun olan ve burayı görmeyen kendi öğrencilerimizi getirdik. Hem de ortaokuldaki öğrencilerle onları burada buluşturduk” dedi.
Ortaokul öğrencileri daha sonra üniversite öğrencisi abla ve ağabeyleri ile birlikte müzeyi gezdi. Öğrenciler daha sonra müzeden ayrıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem