Kars’ta Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Kars’ta Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Asayiş 13.05.2025 12:29:10 0
Kars’ta Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı
Tarih: 13.05.2025 12:29 Güncelleme: 13.05.2025 12:29
Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında Nisan ayı "Asayiş ve Güvenlik" toplantısı düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Ziya Polat, Kars’ın huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz görevlerinin başında olan kolluk kuvvetlerine tebrik ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
2025 yılının Nisan ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşan Vali Ziya Polat, "312 bin 454 şahıs, 142 bin 055 araç sorgusu yapılmış, Haklarında toplam 124 yıl 205 ay 465 gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 49 aranan şahıs, Haklarında toplam 206 bin 160 TL adli para cezası hükmü bulunan 9 aranan şahıs, İfadeye yönelik aranması bulunan 56 aranan şahıs, Yoklama kaçağı 307 şahıs olmak üzere toplam 421 aranan şahıs ve 1 hacizli araç yakalandı" dedi.
Polat, "Jandarma komando birliklerimizce; Nisan ayı içerisinde ilimiz kırsal alanında 91, TEM Şube tarafından ise Sosyal Medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 4 şahsa, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3 şahsa, terör örgütüne üye olmak suçundan 2 şahsa yönelik olmak üzere toplam 98 operasyon icra edildi. İcra edilen adli operasyonlar sonucunda 9 şahıs yakalandı. Emniyet Birimlerimiz tarafından,Terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 1 şahsa, Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme Veya Üye Olma suçu kapsamında 2 şahsa adli işlem yapılmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Nisan ayı içerisinde icra edilen sanal devriye, soruşturma ve adli bilişim faaliyetleri sonucunda; Toplum sağlığını tehlikeye atacak nitelikte madde temin eden 29, yasadışı bahis oynatan 219 internet sitesi, vatandaşlarımızı bilişim sistemleri vasıtasıyla dolandırmaya çalışan 116 internet sitesi tespit edilerek, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirilmiş ve vatandaşların dolandırılması engellenmiştir" diye konuştu.
2024 yılı Nisan dönemi ile 2025 yılı Nisan dönemini verilerini de paylaşan Vali Ziya Polat, "2024 yılı Nisan döneminde kişilere karşı 272, 2025 yılı Nisan döneminde ise 210 suç işlenmiş, yüzde 22,79 azaldı. 2024 yılı Nisan döneminde kişilere karşı işlenen suçların yüzde 99’u, 2025 yılı Nisan döneminde kişilere karşı işlenen suçların yüzde 98’i aydınlatıldı. 2024 yılı Nisan döneminde malvarlığına karşı 96, 2025 yılı Nisan döneminde ise 104 suç işlenmiş, yüzde 8,33 artış yaşandı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak önceliğimiz olacaktır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Ziya Polat, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantı daha sonra sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ