Kars’ta Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Kars’ta Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı

Asayiş 13.05.2025 12:29:10 0
Kars’ta Nisan ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı
Tarih: 13.05.2025 12:29 Güncelleme: 13.05.2025 12:29
Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında Nisan ayı "Asayiş ve Güvenlik" toplantısı düzenlendi.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Ziya Polat, Kars’ın huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz görevlerinin başında olan kolluk kuvvetlerine tebrik ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
2025 yılının Nisan ayında kolluk kuvvetlerimizin yürüttüğü faaliyetleri kamuoyu ile paylaşan Vali Ziya Polat, "312 bin 454 şahıs, 142 bin 055 araç sorgusu yapılmış, Haklarında toplam 124 yıl 205 ay 465 gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 49 aranan şahıs, Haklarında toplam 206 bin 160 TL adli para cezası hükmü bulunan 9 aranan şahıs, İfadeye yönelik aranması bulunan 56 aranan şahıs, Yoklama kaçağı 307 şahıs olmak üzere toplam 421 aranan şahıs ve 1 hacizli araç yakalandı" dedi.
Polat, "Jandarma komando birliklerimizce; Nisan ayı içerisinde ilimiz kırsal alanında 91, TEM Şube tarafından ise Sosyal Medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 4 şahsa, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 3 şahsa, terör örgütüne üye olmak suçundan 2 şahsa yönelik olmak üzere toplam 98 operasyon icra edildi. İcra edilen adli operasyonlar sonucunda 9 şahıs yakalandı. Emniyet Birimlerimiz tarafından,Terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 1 şahsa, Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme Veya Üye Olma suçu kapsamında 2 şahsa adli işlem yapılmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Nisan ayı içerisinde icra edilen sanal devriye, soruşturma ve adli bilişim faaliyetleri sonucunda; Toplum sağlığını tehlikeye atacak nitelikte madde temin eden 29, yasadışı bahis oynatan 219 internet sitesi, vatandaşlarımızı bilişim sistemleri vasıtasıyla dolandırmaya çalışan 116 internet sitesi tespit edilerek, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirilmiş ve vatandaşların dolandırılması engellenmiştir" diye konuştu.
2024 yılı Nisan dönemi ile 2025 yılı Nisan dönemini verilerini de paylaşan Vali Ziya Polat, "2024 yılı Nisan döneminde kişilere karşı 272, 2025 yılı Nisan döneminde ise 210 suç işlenmiş, yüzde 22,79 azaldı. 2024 yılı Nisan döneminde kişilere karşı işlenen suçların yüzde 99’u, 2025 yılı Nisan döneminde kişilere karşı işlenen suçların yüzde 98’i aydınlatıldı. 2024 yılı Nisan döneminde malvarlığına karşı 96, 2025 yılı Nisan döneminde ise 104 suç işlenmiş, yüzde 8,33 artış yaşandı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri olan Gazi Kars’ımızda huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak önceliğimiz olacaktır" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Ziya Polat, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantı daha sonra sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ