Kars’ta kazlar besiye alındı

Kars’ta kazlar besiye alındı

Ekonomi 3.10.2022 09:41:07 0
Kars’ta kazlar besiye alındı
Tarih: 03.10.2022 09:41 Güncelleme: 03.10.2022 09:41
Kars’ta kış sofralarının vazgeçilmezi, lezzetiyle dünyaca ünlü kazlar, kesim dönemi öncesinde besiye alındı.
Kars’ın Susuz ilçesinde doğal ortamda büyüyen kazlar, sahipleri tarafından besiye alındı. Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden olan ve yıl boyunca bin bir emekle yetiştirilen kazlar, çayırlarda besleniyor. Çayırlarda beslenen kazlar, Susuz Çayı’nda yıkanıyor, kesim öncesi besileri yapılıyor.

“Kazlar kış öncesi besiye alındı”
Susuz’daki Alibaba’nın Çiftliği’nde yetişen Kars kazlarına bakıcıları gözleri gibi bakıyor. Rutin olarak bakımları yapılan kazlar, kış öncesi besi alıyor.
Kazların besiye alındığını ifade eden Eren Karipoğlu, “Kesimlerine 2 ay kaldı. Şu an beside, arpayla besliyoruz. Kar yağmasını bekliyoruz. Kar yiyen kazın eti daha lezzetli oluyor. Daha güzel oluyor. Şu an sabah, öğlen ve akşam sürekli beside, yemlerini hiç eksik etmiyoruz” dedi.

“Sofralara pahalı gelecek”
Geçen yıllarda 250 liradan satılan kazların bu yıl 400 liradan satılacağını ifade eden Karipoğlu, “Günlük temizliği yapılıyor, hastalıklara karşı kendi arazimizde otlatıyoruz. Yemle birlikte daha iyi oluyor. Fiyatları 300 ile 400 liradan gider. Maliyetimiz arttı, giderlerimiz çok, giderlere göre biz de biraz üzerinde koymak zorundayız” diye konuştu.
Öte yandan kazlar, kasım ayında kar yere düştükten, kaz soğuğu gördükten ve kar yedikten sonra kesilecek; kesilen kazlar kurutulduktan sonra sofralarda yerini alacak.

400 ile 500 liradan satışa sunulacak
Kars’ta kış sofralarının olmazsa olmazı olan kazların bakımı oldukça zor, çocuk gibi bakılan kazlar, geçen yıl 250 liradan satılıyordu. Bu yıl ise artan maliyetlerden dolayı 400 ile 500 liradan satışa sunulacak.
İlkbaharda başlayan ve sonbahara kadar beslenen kazlar, kar yağdıktan sonra kesiliyor. Kazların kar yedikten sonra daha lezzetli olduğuna inanılıyor. Kars ve ilçelerinde yaygın olarak beslenen kazlar, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük illere gönderiliyor. Kesilerek kurutulan kazların bir kısmı kentte bulunan lokantalara, bir kısmı da Kars dışına satılıyor.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kars’ta kazlar besiye alındı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ