Kars’ta kayağını kapan Sarıkamış’a koştu

Kars’ta kayağını kapan Sarıkamış’a koştu

Genel 8.02.2026 08:34:25 0
Kars’ta kayağını kapan Sarıkamış’a koştu
Tarih: 08.02.2026 08:34 Güncelleme: 08.02.2026 08:34
Kars’ta kayağını kapan Sarıkamış’a koştu. Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki yoğunluk böyle görüntülendi.
Doğu Anadolu’nun en önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Sarıkamış’ta, hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar pistlere akın etti. Dünyada sadece Alpler ile Sarıkamış’ta bulunan "kristal kar" yapısı ve Sarıçam ormanları arasındaki eşsiz doğasıyla bilinen Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından ve çevre illerden gelen kayak severleri ağırlıyor. Hava sıcaklığının kayak için uygun seviyelerde seyrettiği merkezde, yerli ve yabancı turistler karın tadını doyasıya çıkardı.
Sarıkamış’ta otellerinin doluluk oranının yüzde 80’in üzerinde olduğun olduğunu belirten bir otelin Genel Müdürü Mehmet Saraçoğlu, "Evet Sarıkamış Kayak Merkezi bu sezon gerçekten hak ettiği güzelliği, hak ettiği doluluğu yaşıyor. Otellerimizin tamamına yakını yüzde 80’in üzerinde doluluk oranına ulaştı. Her zaman söylüyoruz. Bizim kristal karımız var, Sarıçam ormanımız var. Bu sene misafirlerimizi yurt dışını tercih etmeyip, sadece Sarıkamış’ı tercih ettiler" dedi.

"Pistlerde renkli görüntüler"
Sabahın erken saatlerinden itibaren kayak takımlarını ve kızaklarını alan vatandaşlar, telesiyejlerin yolunu tuttu. Telesiyejlerle zirveye çıkan vatandaşlar, sarıçam ağaçlarının arasından aşağı süzüldü. Profesyonel kayakçıların yanı sıra çocukların ve acemi kayakçıların heyecanı ise renkli görüntülere sahne oldu. Bazı vatandaşlar kayak yapmayı tercih ederken, bazıları ise kızakla kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

"Doluluk oranı memnun ediyor"
Oteller bölgesindeki doluluk oranlarının yüzde 80’in üzerine çıktığı öğrenilirken, 2026 sezonunun oldukça verimli geçiyor. Modern telesiyej sistemleri ve her seviyeye uygun 9 farklı pistiyle hizmet veren merkezde, güvenli kayak için Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri de hazır bulunuyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ