Kars’ta KAFKAS Projesi’nin tanıtımı yapıldı

Kars’ta KAFKAS Projesi’nin tanıtımı yapıldı

Eğitim 27.10.2023 12:47:38 0
Kars’ta KAFKAS Projesi’nin tanıtımı yapıldı
Tarih: 27.10.2023 12:47 Güncelleme: 27.10.2023 12:47
Kars’ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri (KAFKAS) Projesi tanıtımı yapıldı.
Vali Ziya Polat, öğretmenlerden öğrenci ve velilere dokunmalarını istedi. Polat, amaçlarının ahlaklı nesil yetiştirmek, devletine, milletine, bayrağına, dinine, atasına bağlı evlatlar yetiştirmek olduğunu belirtti.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kars’ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri” (KAFKAS) Projesi tanıtım toplantısına Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, başkanlık etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda KAFKAS Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Proje ile çocukların ve gençlerin; araştıran, sorgulayan, analiz yapan, aklın ve bilimin aydınlığında hareket eden, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ve kendisini sürekli yenileme ihtiyacı hisseden, eğitimli ve sosyal bireyler olarak topluma kazandırılması, bireysel ve genel başarının kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi hedefleniyor.
Programın açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya yaptı. Kaya’nın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından türküler okundu. Daha sonra KAFKAS Projesi’nin tanıtım filmi gösterildi.
Programda öğretmenlere seslenen Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, “Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. ‘Sevdamız eğitim’ dedik. Eğitimle nelerin başarılacağını görenlerdeniz. Bakın hepimizi eğitim sayesinde Cumhuriyetin bize verdiği imkanlar sayesinde buralardayız. Cumhuriyet sayesinde, öğretmenlerimiz sayesinde şuan burada konuşma şansı elde ediyorum. Umarım sizlerde yüreğe dokunan, akıllara dokunan öğretmenlerden olursunuz. Biz eğitim sevdamıza yürürken, koşar adımlarla yürümek için sahanın bizimle yürümesi lazım diye biliyoruz. Sahanın koşması lazım, sahanın kahramanları siz değerli öğretmenlersiniz. Biz idareciler olarak sizlerin yolunu açmakla görevliyiz. Tabi sadece çocuklarımıza dokunmayacaksınız. Velilerimize dokunacaksınız. Topluma dokunacaksınız, sizlerin dokunduğu her yürek sokaklara ne kadar güzel yansıdığını göreceksiniz. Topluma nasıl yansıdığını göreceksiniz. Ve bu milletin yarınlarına imza attığınızı göreceksiniz. Tabi hedefimiz eğitim, eğitim derken sadece akademik başarı değil, bunu hep söylüyoruz. Bizim amacımız iyi insan yetiştirmek. Bizim amacımız ahlaklı nesil yetiştirmek, devletine, milletine, bayrağına, dinine, atasına bağlı evlatlar yetiştirmek. Biz aklı da, kalbi de iyi olan çocuklar istiyoruz. Biz aklı, kalbi, devletin, milletin yarınlarını düşünerek atan çocukların bizi yönetmesini istiyoruz. Bu imzayı tekrar söylüyorum, siz öğretmenler atacaksınız” dedi.
“Kendi ilini gezmeden çocukların başka illere girmesini istemiyorum”
Çocukların önce kendi illerini tanıması gerektiğine dikkat çeken Vali Ziya Polat, “Biz ilimizi tanıtırken kendi çocuklarımızla tanıtmak isteriz. İli gezmeden başka ille okulların gitmesine izin vermiyoruz. Çanakkale hariç, Çanakkale’ye her zamana gideriz ama buradan başka bir ile okulun gezi yapmasını istemiyoruz. Önce kendi ilimizi gezeceğiz çocuklarımıza, ondan sonra diğer illerin tarihi, turistik yerlerini, biz kendi çocuklarımıza Sarıkamış’ı göstermek zorundayız. Biz kendi çocuklarımıza Ani’yi anlatmak zorundayız. Çıldır’ı gezdirmek zorundayız. İnşallah 15 tatilde, ara tatillerde de kendi çocuklarımızı Sarıkamış’a götüreceğiz. Ani’ye ve Çıldır’a götüreceğiz. Okul müdürlerimizden bunu istiyoruz. Önce kendi ilimizi tanıtacağız. Bunları bizim yapabilecek gücümüz var” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi. Programa, kamu kurum müdür ve yöneticileri, öğretme ve öğrenciler ile STK temsilcileri katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ