Kars’ta el emeği göz nurunu eserler sergilendi

Kars’ta el emeği göz nurunu eserler sergilendi

Genel 6.06.2024 14:26:20 0
Kars’ta el emeği göz nurunu eserler sergilendi
Tarih: 06.06.2024 14:26
Kars’ta el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.
Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı ‘’Hayat Boyu Öğrenme‘’ etkinlikleri çerçevesinde kursiyerlerin hazırladıkları el emeği, göz nuru ürünler sergilendi.
Bedesten bölgesinde gerçekleştirilen ‘’Hayat Boyu Öğrenme‘’ etkinlikleri çerçevesinde Kars merkez ve İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanan serginin açılışı öncesinde Halk Oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve işaret dili ile Türküler söylendi.
Daha sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını Vali Ziya Polat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç ve protokol üyeleri birlikte yapıldı.
Açılışı yapılan sergi Vali Polat ve beraberindekiler tarafından gezildi. Polat Sergi hakkında bilgi aldı.
Sergi de gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ziya Polat, “Bugün Hal Eğitim Merkezlerimizin ortak kursu sergisini açtık. Allah ömür verirse seneye böyle olmayacak. Seneye burada olursak bunu bir festival havasında bayram havasında yapmamız lazım. Kursiyerlerimizi de bu işe ortak edip, hocalarımızı da bu işe ortak edip, belki de sadece bir günlük değil birkaç günlük bir şenlik yapacağız” dedi.
Polat, “Bir sokakta yapmamız lazım, burası çok küçük olmuş. Burada olmadığımız için bu sene böyle oldu. Seneye inşallah çok daha güzel bir sergi yapacağımızı düşünüyoruz. Tabi 20 bine yakın öğrencimiz var kurs alan, inşallah hedefimiz minimum yüzde 15, 2024-2025 için Halk Eğitim Merkezlerimizde tüm il ve ilçelerimizde nüfusumuzun yüzde 15’ini biz spor, sanat, elişi ne olursa olsun kursumuza vereceğiz. Seneye de bunun hesabını hem ben vereceğim. Hem arkadaşlarımız verecek. Bakın şuan stantlarımızı geziyoruz. Çok güzel ürünler var. Tabi dediğim gibi ürünleri anlatamıyoruz. Anlatmak için güzel bir yer lazım” diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi tarafından 7 ilçenin de Halk Eğitim Merkezlerinde kurs alan kursiyerlerin el emeği güz nuru eserleri sergiyi gezenlerinde beğenisini kazandı. Sergi 7 Haziran’a kadar açık kalacak.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem