Kars’ta el emeği göz nurunu eserler sergilendi

Kars’ta el emeği göz nurunu eserler sergilendi

Genel 6.06.2024 14:26:20 0
Kars’ta el emeği göz nurunu eserler sergilendi
Tarih: 06.06.2024 14:26 Güncelleme: 06.06.2024 14:26
Kars’ta el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.
Halk Eğitim Merkez Müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı ‘’Hayat Boyu Öğrenme‘’ etkinlikleri çerçevesinde kursiyerlerin hazırladıkları el emeği, göz nuru ürünler sergilendi.
Bedesten bölgesinde gerçekleştirilen ‘’Hayat Boyu Öğrenme‘’ etkinlikleri çerçevesinde Kars merkez ve İlçe Halk Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanan serginin açılışı öncesinde Halk Oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve işaret dili ile Türküler söylendi.
Daha sonra serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını Vali Ziya Polat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Urlunç ve protokol üyeleri birlikte yapıldı.
Açılışı yapılan sergi Vali Polat ve beraberindekiler tarafından gezildi. Polat Sergi hakkında bilgi aldı.
Sergi de gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ziya Polat, “Bugün Hal Eğitim Merkezlerimizin ortak kursu sergisini açtık. Allah ömür verirse seneye böyle olmayacak. Seneye burada olursak bunu bir festival havasında bayram havasında yapmamız lazım. Kursiyerlerimizi de bu işe ortak edip, hocalarımızı da bu işe ortak edip, belki de sadece bir günlük değil birkaç günlük bir şenlik yapacağız” dedi.
Polat, “Bir sokakta yapmamız lazım, burası çok küçük olmuş. Burada olmadığımız için bu sene böyle oldu. Seneye inşallah çok daha güzel bir sergi yapacağımızı düşünüyoruz. Tabi 20 bine yakın öğrencimiz var kurs alan, inşallah hedefimiz minimum yüzde 15, 2024-2025 için Halk Eğitim Merkezlerimizde tüm il ve ilçelerimizde nüfusumuzun yüzde 15’ini biz spor, sanat, elişi ne olursa olsun kursumuza vereceğiz. Seneye de bunun hesabını hem ben vereceğim. Hem arkadaşlarımız verecek. Bakın şuan stantlarımızı geziyoruz. Çok güzel ürünler var. Tabi dediğim gibi ürünleri anlatamıyoruz. Anlatmak için güzel bir yer lazım” diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi tarafından 7 ilçenin de Halk Eğitim Merkezlerinde kurs alan kursiyerlerin el emeği güz nuru eserleri sergiyi gezenlerinde beğenisini kazandı. Sergi 7 Haziran’a kadar açık kalacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ