Kars’ta Çocuk Kardiyoloji Servisi hastalara umut oldu

Kars’ta Çocuk Kardiyoloji Servisi hastalara umut oldu

Sağlık 15.05.2025 13:25:36 0
Kars’ta Çocuk Kardiyoloji Servisi hastalara umut oldu
Tarih: 15.05.2025 13:25 Güncelleme: 15.05.2025 13:25
Kars Harakani Devlet Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Servisi 9 ayda kendisini yenilemeye devam ederek, Kars’ın yanı sıra Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum’a hizmet veriyor.
Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Hülya Özer Şahin, Ağustos 2024’ten bu yana 4 bin 185 hasta muayenesi gerçekleştirirken, hastaların bin 878’i randevulu, 2 bin 307 hasta ise randevusuz olarak hizmet aldı.
Kars Harakani Devlet Hastanesi’nden 9 aylık süreçte yalnızca 13 hasta ileri tetkik ve operasyonlar amacı ile il dışına sevk edildi.
Muayenesi gerçekleştirilen tüm hastalarda mutlak gerekli olan ve 9 aydır kullanılmakta olan Çocuk EKO Kardiyografi cihazı, çocuk, yeni doğan ve prematür (erken doğan) bebekler için probu olan son model cihaz ile değiştirildi.
Uzman Dr. Hülya Özer Şahin, cihazlarının yeni ve güncel bütün yazılımlarla hizmet verdiklerini ifade etti.
Şahin, "Bu yeni cihazın daha önceki baktığımız hastalara göre farkı nedir diye sorarsak, hem fonksiyonlarına kalbin morfolojik yani konjenital dediğimiz doğuştan hastalıklarını tanıma konusunda çok daha etkin bütün özellikleri olan herhangi sıkıntılı bir hasta tanı koyamayacağımız yani ultrason ile tanı koyabileceğimiz bütün bilgi ve ekipman bu cihazda mevcut. Ayrıca bir diğer baktığımız süreçten farklı olarak yeni bir özellikle yeni doğan yani ortalama 1 kilonun üzerinde olan bütün bebeklere bakabileceğimiz prob dediğimiz kalbi inceleyen bir ekipmanımız da mevcut. Bununla beraber dediğim gibi son zamanlarda özellikle geldikten sonra söylediğimiz gibi aslında hem Kars ki Kars’la birlikte çok aktif şekilde hem Iğdır hem Ardahan hem de Erzurum’un bize yakın olan köyleri ve oralardan yönlendirilen takip amaçlı çocuklarımız var. Artık çocuklarımıza burada hizmet veriyoruz" dedi.
Şahin, "Normal şartlarda elimizden, ben kendi açımdan elimden geldiğince karşıdaki hastalara ayaktan baktığım için randevu konusunda hastaların hiçbir sıkıntısı yok. Iğdır ve Ardahan istedikleri zaman bir hafta içinde çok rahat bir şekilde buraya gelip hem bebeklerini, çocuklarını ya da gençleri rahatlıkla muayene ettirebiliyorlar. Bir de bununla birlikte son zamanlarda aslında bir diğer hizmetimiz lisans raporlarında aslında etkin bir şekilde hizmet vermek. Çünkü lisans raporu için normalde riskli olan çocuklar hep şehir dışına yine gönderiliyordu. Şehirde çok fazla spor yapan çocuk var burada. Hiç sandığımız kadar az değil, onların da spor raporlarını Holter ve EFOR testleri ile birlikte hizmet vererek devam ediyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ