Kars’ta binlerce kişinin banka hesaplarını ele geçiren çete çökertildi

Kars’ta binlerce kişinin banka hesaplarını ele geçiren çete çökertildi

Asayiş 4.06.2024 12:45:41 0
Kars’ta binlerce kişinin banka hesaplarını ele geçiren çete çökertildi
Tarih: 04.06.2024 12:45 Güncelleme: 04.06.2024 12:45
Kars’ta binlerce kişinin banka hesaplarını ele geçiren çete çökertildi. Kars, Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.
Sosyal medya hesaplarından kendisini banka görevlisi olarak tanıtarak binlerce insana ulaşıp ’0 ve düşük faizli kredi imkanı’ yalanıyla bu kişilerden aldıkları bilgilerle kötü amaçlı yazılımla mevduat hesaplarına erişerek dolandırıcılık yapan 22 şüpheliden, çete liderinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı.
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde B.T. sosyal medya hesabında gördüğü bir krediye müracaat etti. Kendisini daha sonra telefona arayarak banka görevlisi olduğunu iddia eden kişinin talimatlarını dinleyen B.T. kredi başvurusu yerine mevduat hesaplarına erişim şifrelerini verdi. Kredi başvurusunu beklerken yaklaşık yarım saat sonra hesabında bulunan 70 bin lirasının da hesaptan çekildiğini gördü. Kendisini banka görevlisi olarak arayan numarayı tekrar arayan B.T. ‘böyle numara kullanılmamaktadır’ uyarısı alınca polis merkezine giderek şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.
Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla açılan soruşturma kapsamında Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık 2 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu Kars merkezli İstanbul ve Diyarbakır’da 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında çete lideri İ.T.’nin (31) de bulunduğu 6’sı kadın 21 şüpheli gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 27 cep telefonu, 2 sim kart, 2 hafıza kartı, 1 dizüstü bilgisayar ve yedek harddisk, suçtan elde edildiği düşünülen 24 satışa hazır cep telefonu, mağdur vatandaşlara ait banka ve kredi kartı dekontları, faturalar, dolandırılan ve dolandırılmaya hazırlanılan binlerce kişiye ait banka, kredi kartı ve kimlik bilgileri ele geçilirdi.
Gözaltına alınan şüpheliler, Kars Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Çetenin son 4 ay içerisinde 7 milyon liralık vurgun yaptığı ve bu paralarla lüks daire ve araç kiralayarak rahat bir yaşam sürdükleri belirlendi.
Emniyetteki ifadelerde suçlamaları kabul etmeyen aralarında çete lideri İ.T.’nin (31) de bulunduğu, İ.H.A. (24), Y.T. (20), E.A. (23), Y.A.(21), Y.B. (18), Ö.T. (24), Y.K. (22) ve B.K. (19) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 4’ü adli kontrol olmak üzere 8’i ise mahkemeden serbest bırakıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ