Kars’ta balıkların ölüm göçü sürüyor

Kars’ta balıkların ölüm göçü sürüyor

Genel 21.05.2023 10:07:29 0
Kars’ta balıkların ölüm göçü sürüyor
Tarih: 21.05.2023 10:07 Güncelleme: 21.05.2023 10:07
Kars’ta tatlı su kefallerinin ölüm göçü sürüyor. Yüzlerce balık yumurtalarını bırakmak için akıntıya karşı kilometrelerce yol kat ediyor.
Kars’ta tatlı su kefalleri, kuluçka dönemi öncesinde yumurtalarını bırakmak için adeta zamana karşı yarışıyor. Tatlı su kefallerinin üreme alanı olan akarsularda göçün başlaması ilginç görüntüler de ortaya çıkarıyor.
Kars’ta bulunan HES barajları önünde toplanan yüzlerce balık, yumurtalarını bırakmak üzere barajın akıntısına atlayarak yukarı çıkmak istiyor. Ancak yüksek olan baraj setini aşamayan balıklar her defasında geri düşerek tekrar atlıyor. Yumurtalarını sağlıklı ve güvenli yerlere bırakmak için mücadele veren balıklardan yüzlercesi ise martılara yem oluyor.
Kars’ta başlayan ve Haziran ayının ortasına kadar devam eden balıkların göçü, fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.
Dereiçi bölgesinde bulunan HES barajına gelen fotoğrafçılar, burada balıkların akıntıya karşı mücadelesini hem izliyor, hem de fotoğraflıyor.
Balıkların göçünün başladığını ifade eden fotoğrafçı Serkan Erkoç, “Her yıl Mayıs ayının sonlarına doğru burada bu manzarayla karşılaşıyoruz. Biraz fotoğraf çektim. Görsel bir şölen sunuyor, tek amaçları içgüdüsel olarak zorlu akıntıları aşarak, sakin sulara yumurtalarını bırakmak olan balıklardan bazıları başarıyor, bazıları da büyük bir mücadele sonucunda yorgun düşüyor, bir müddet dinlenen balıklar daha sonra mücadelelerine devam ediyor” dedi.
Tatlı su kefalleri, daha kolay üreme dönemi geçirebilmeleri için şelaleler ve derelere sürüler halinde akın ederken, önlerine çıkan doğal ve yapay engelleri ise zıplayarak aşmaya çalışıyor.
Balıkların suyun tersine akıntıya karşı atlayarak mücadelesinde bazı balıklar başarılı olurken, bazıları da tekrar tekrar atlayarak hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. O anlar kameralara yansıdı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ