Kars’ta Ani Ören Yeri ziyaretçi akınına uğruyor

Kars’ta Ani Ören Yeri ziyaretçi akınına uğruyor

Kültür Sanat 29.01.2025 11:30:30 0
Kars’ta Ani Ören Yeri ziyaretçi akınına uğruyor
Tarih: 29.01.2025 11:30 Güncelleme: 29.01.2025 11:30
Kars’ın tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Ani Ören Yeri, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani ziyaretçilerini adeta hayran bırakıyor.

Binlerce yıllık tarih ziyaretçileri mest ediyor
Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve "1001 Kilise Şehri" olarak anılan Ani Ören Yeri, Orta Çağ’dan kalma kiliseleri, camileri ve surlarıyla adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Tarihi dokusuyla hayran bırakan ören yeri, fotoğrafçılardan tarih meraklılarına kadar geniş bir ziyaretçi kitlesini kendine çekiyor.
Ani Ören Yeri’nde ziyaretçilere rehberlik yapan Bengül Toprak, "Sömestir dönemi olduğu için yoğun; her yerden, her şehirden insanlar geliyor. En yoğun sezon diyebiliriz. İnsanlar kış döneminde buranın doğal güzelliğini yaşamak için seçtikleri sezon oluyor” dedi.

“Kars ekonomisine katkı sağlıyor”
Ani’ye olan ilginin artması, Kars ve çevresindeki esnafa da ekonomik olarak katkı sağlıyor. Turizm hareketliliği sayesinde bölgedeki restoranlar, kafeler ve hediyelik eşya satıcıları daha fazla ziyaretçi ağırlıyor.
UNESCO Dünya Miras Listesi’ne yer alan ve ilk yerleşimin milattan önce 3 binli yıllara dayandığı ve Saka Türkleri, Sasaniler, Bagratlı Krallığı, Bizanslılar, Şeddat Oğulları Beyliği, Anı Gürcü Atabeyleri, Harzemşah Devleti, İlhanlılar, Selçuklular, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Osmanlı Devleti ile Rusların hüküm sürdüğü Ani Örenyeri, her gün kapılarını ziyaretçilerine açıyor.
Yaklaşık 23 medeniyete ev sahipliği yapan, aynı zamanda Kafkaslardan Anadolu’ya ilk giriş kapısı olan "Dünya kenti" Ani’ye gelen yerli ve yabancı turistler, bölgede Anadolu’da yapılan ilk Türk camisi "Ebul Menucehr Camisi", "Amenaprgiç Kilisesi", "Ani", "Ani Katedrali", "Dikran Honentz Kilisesi", "Abugamir Pahlavuni Kilisesi" gibi eserlere yoğun ilgi gösteriyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ