Kars’ta 100 dağcı Susuz Şelalesi’ne yürüdü

Kars’ta 100 dağcı Susuz Şelalesi’ne yürüdü

Genel 5.11.2025 10:11:05 0
Kars’ta 100 dağcı Susuz Şelalesi’ne yürüdü
Tarih: 05.11.2025 10:11 Güncelleme: 05.11.2025 10:11
Kağızman Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü’nün (KAĞDASK), Kars’ın 7 ilçesindeki kültürel varlıkları da içinde barındıran yürüyüş rotalarını tanıtmak amacıyla başlattığı "Yedi İlçede Yedi Rota: Kars’ta Adım Adım Doğa" projesinin ikinci etabı Susuz’da yapıldı.
Susuz ilçe Merkezi’nden başlayan ve Susuz Şelalesi’ne kadar yaklaşık 7 kilometrelik doğa yürüyüşüne Kağızman Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü (KAĞDASK), Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) ve Iğdır’dan Dağ Safarisi grubundan 97 dağcı katıldı. 3 dağcı da Susuz Şelalesi’nden ipli iniş yaptı.
Susuz ilçe merkezinde dağcıları karşılayan Kaymakam Muhammed Emin Tutal, bu tür aktiviteleri desteklediğini, önümüzdeki dönemde daha geniş katılımlı bir yürüyüş programını dağcılarla birlikte organize etmeyi planladığını kaydetti.
Projeye ilişkin bilgi veren KAĞDASK Başkanı Harun Ağdaş, Kars’ın kaşarı ve balı, Kağızman’ın da kayısı ve uzun elması kadar dağlarının da farkına varılması gerektiğini, Kağızman ilçesinde çıkardıkları 36 yürüyüş rotasının birçoğunun Keçivan Kalesi, Kurbanağa Mağarası ve Yazıkayalar gibi tarihi yerlerden geçtiğini söyledi.
Ağdaş, bu proje ile amaçlarının Kars’ın tüm ilçelerinde farkındalık oluşturularak ili doğa sporları merkezi yapmak olduğunu vurguladı.
KAĞDASK Sözcüsü ve Proje Yürütücüsü Sergül Keskin de projeyi Kars’ın 7 ilçesindeki rotaları tanıtmak ve doğa turizmine kazandırmak amacıyla hazırladıklarını belirterek, "Projemizin ilk etabını Sarıkamış’ta yaptık. İkinci etabını bugün Susuz ilçesinde şelaleye yürüyerek gerçekleştirdik. Digor’da Beş Kilise, Akyaka’da Kanyon, Selim’de Allahuekber Dağı, Arpaçay’da Çıldır Gölü ve Kağızman’da Mamakar Dağı yürüyüşü ile proje kapsamındaki rotalarımızı tamamlamış olacağız." dedi.
KARSDAK adına konuşan Mehmet Güneş ise Kars’ın kış turizmi ile öne çıkan bir il olduğunu, ancak doğa sporlarının katkısıyla turizmin daha da gelişeceğine inandığını ifade ederek, "Yedi İlçede Yedi Rota, Kars’ta Adım Adım Doğa projesine de bu amaca yönelik olarak destek verdik. Projede emeği geçenleri kutluyorum" açıklamasını yaptı.
Bölgenin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan şelaleye çıkan vadi boyunca yürüyen ve aralarında çocukların da olduğu 97 doğa sever, yürüyüş boyunca doğanın keyfini çıkardı. Sonbaharın tüm renklerini yansıtan doğada keyifli anlar yaşayan dağcılar, bol bol fotoğraf çektiler. Müzik eşliğinde halay da çeken dağcılar etkinliği renklendirdiler.
Etkinlik kapsamında Susuz Şelalesi’nden ipli iniş yapan üç dağcı ise şelalede Türk bayrağı açarak katılımcılara heyecanlı anlar yaşattı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ