Karslılar 15 Temmuz’un 8. yıl dönümünde meydanları doldurdu

Karslılar 15 Temmuz’un 8. yıl dönümünde meydanları doldurdu

Politika 16.07.2024 00:42:58 0
Karslılar 15 Temmuz’un 8. yıl dönümünde meydanları doldurdu
Tarih: 16.07.2024 00:42 Güncelleme: 16.07.2024 00:42
15 Temmuz hain darbe girişimin 8’inci yıl dönümünde yüzlerce Karslı meydanlara inerek birlik ve beraberlik mesajı vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birkez daha yanında olduğunu gösterdi.
Kars Bedesteni önünden kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, araç kortejiyle devam etti. Ellerinde bayraklarla yürüyen yüzlerce vatandaş demokrasi meydanında düzenlenen programa katıldı.
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kuran-Kerim tilavetinin ardından kalabalığa seslenen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Karslıların hain darbe girişiminde darbecileri püskürttüğünü söyledi.
Milletvekili Adem Çalkın, “15 Temmuz gecesi bu büyük milletin uluslararası emperyalizm maşası FETÖ’nün Türkiye’yi ele geçirme çabalarını milletin adamı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde boşa çıkarmıştır. 15 Temmuz vatan sevgisi ve bağımsızlıkla kaynaşmış imanı için yaşayan bu şanlı millete vurulmak istenen eserat kelepçesinin bir kez daha paramparça edildiği tarihtir” dedi.
Daha sonra söz alan Vali Ziya Polat, “Hain, hep söylüyoruz, bu kelimeyi özellikle kullanmak zorunda olduğumuzu buradan tekrar belirtiyorum. Hain Fetullahçı Terör Örgütü, bunu bağıra, bağıra söylememiz lazım ki; tekrar aynı niyette olan insanlara, örgütlere, dış ülkelere oyuncak olmak isteyen insanlar duysun ki, örgütler duysun ki, milletimiz yine meydanlarda, gerektiğinde yine meydanlara çıkar. Binlerce yıllık tarihin evlatları olarak biz bu topraklara sahip çıktık. Sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar. Hangi örgütü gönderirlerse göndersinler. FETÖ’sü, PDY’si, PKK’sı, bu milletin iman ve inancı ilk günkü gibi, binlerce yıllık devlet anlayışı olan bu millet gerektiğinde seve seve canını vermiştir. Vermeye de devam edecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aşık Ilgar Çiftçi 15 Temmuz isimli şiirini okudu. Sinevizyon gösterisi ile devam eden etkinliklerde Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen şiir ve hikaye yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Etkinlikler gece demokrasi nöbetiyle son bulacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ