Kars Çıldır Gölü’ndeki buzlar çözülmeye başladı

Kars Çıldır Gölü’ndeki buzlar çözülmeye başladı

Genel 27.03.2025 12:39:57 0
Kars Çıldır Gölü’ndeki buzlar çözülmeye başladı
Tarih: 27.03.2025 12:39
Doğu Anadolu Bölgesi’nin gözde doğal güzelliklerinden biri olan Çıldır Gölü’nün buzları çözülmeye başladı.
Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı Köyü mevkisinde bulunan Çıldır Gölü’nde, havaların ısınmasıyla birlikte buzlar erimeye başladı. Kış aylarında tamamen donarak bölgeye gelen turistler için doğal bir buz pistine dönüşen gölde, baharın etkisiyle çözülme süreci hız kazandı.
Bölge sakinlerinden Atanur Daşdemir, göldeki buzların erimeye başladığını belirtti. Daşdemir, "Günlerdir havalar ısınıyor, buzlar yavaş yavaş çözülüyor. Artık göl eski haline dönmeye başladı" dedi.
Özellikle kış aylarında kentte gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri olan Çıldır Gölü’nün buzlarının çözülmeye başlamasıyla birlikte atlı kızak seferleri sona erdi. Kızak sahipleri çözülen buzla birlikte kızaklarını kıyıya çekti. Her mevsim farklı bir güzellik sunan Çıldır Gölü, baharın gelişiyle birlikte doğaseverleri ağırlamaya devam edecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem