Kars Çayı’nı yosun bastı

Kars Çayı’nı yosun bastı

Genel 2.07.2025 15:41:13 0
Kars Çayı’nı yosun bastı
Tarih: 02.07.2025 15:41 Güncelleme: 02.07.2025 15:41
Kars Çayı son günlerde yoğun şekilde yosunla kaplandı. Vatandaşlar çayın normalde berrak akan suyunun yosunla kaplanmasından endişe duyuyor. Uzmanlar, yaşanan durumu iklim değişikliği, su sıcaklıklarındaki artış ve kirlilikle ilişkilendiriyor.
Krs Çayı’nın geçtiği Akçalar köyü çevresinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde Kars Çayı’nın aşırı yosunla kaplandığını belirterek hızlı bir şekilde akan suyunun neden yoğun tuttuğuna anlam veremediklerini kaydettiler.
Geçmişte bu bölgede yosun olmadığını ifade eden vatandaşlar, "Eskiden bu çayda çocuklar yüzerdi. Şimdi yaklaşmaya korkuyoruz. Hem çok coşkulu akıyor, hem de her tarafı yosun dolu" dediler.
Kars Çayı’nın birçok noktasında yosun bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, su kaynaklarına evsel ve sanayi atıklarının bırakılmaması ve dere yataklarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
Öte yandan Kars Çayı’nda bulunan yosun, etrafa koku yayarken, sivri sinekleri de bünyesinde barındırıyor. Vatandaşlar Kars Çayı’nın eski haline dönmesini bekliyor.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: kars çayı’nı yosun bastı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem