Karla kaplanan Ergan Dağı’nın zirvesine motosikletleriyle çıkarak sezonun ilk kayağını yaptılar

Karla kaplanan Ergan Dağı’nın zirvesine motosikletleriyle çıkarak sezonun ilk kayağını yaptılar

Genel 15.11.2022 10:06:22 0
Karla kaplanan Ergan Dağı’nın zirvesine motosikletleriyle çıkarak sezonun ilk kayağını yaptılar
Tarih: 15.11.2022 10:06 Güncelleme: 15.11.2022 10:06
Erzincan’da yüksek kesimler yağan karla birlikte beyaza büründü. Kayak ve macera tutkunları, karla kaplı 3 bin 200 rakımlı Ergan Dağı’nın zirvesinde kayak ve motokros heyecanı yaşandı.
Erzincan kent merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Ergan Dağı’nın zirvesi yağan karla birlikte beyaza büründü. Motosiklet ve kayak tutkunları ise kar yağışının ardından, Ergan Dağı’nın 3 bin 200 metre yükseklikte kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu alanda kayak ve motokros etkinliği düzenledi. 3 bin 200 rakıma çıkan doğaseverler, dik yamaçtan kayakla kayarak motosikletleriyle off roat yaptı.
Kentte yaz-kış demeden ilklere imza atan Erzincan Enduro Motor Grubu üyeleri bu kez de motosikletleriyle Ergan Dağı’nın karla kaplanan zirvesine çıkarak sezonun ilk kayağını yapmanın heyecanını yaşadı. Dört etaptan oluşan ve kesintisiz 15 kilometre kayak yapma alanına sahip olan merkezde henüz sezon açılmamışken Ardıçlı Gölü’nün muhteşem manzara eşliğinde yılın ilk yağan karı ile manzaranın keyfini çıkarıp doyasıya eğlenen macera tutkunları off road ve kayak yapmanın tadını çıkardı.
Erzincan Enduro Motor Grubu üyesi Canser Atila, kentten dağda ki karı görüp geldiklerini söyleyerek, “Erzincan Ergan Dağı’ndayız. Dağımız 3 bin 300 rakıma sahip. Şuan da 3 bin 200 rakımdayız, çok ciddi kar var. Sezonun ilk kayağını yapalım istedik. Şehirden dağda ki karı görünce dayanamadık. Buraya gelmek sıkıntılı off roat motorlarımızla geldik. Bayağı uğraştık, sonra da geldik. Erzincan Avrupa’nın ikinci en uzun kayak merkezi. Yeni sezonda da herkesi Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Miraç Ay isimli macera tutkunu ise konuşmasında, “Erzincan Enduro ekibi olarak bugün bir ilke daha imza attık. Ergan Dağı’nın, belki de Türkiye’nin ilk kayak sezonunu açtık. Motosikletlerle geldik buraya, bayağı bir zor oldu. Daha önce de çok yüksek rakımlı göllere gitmiştik. Bugün de bir ilk yaparak Ergan Dağı’nın en zirvesine gelip kayağımızı yaptık” dedi.
Atilla Köksal de yaptığı konuşmada, “Her şey çok güzeldi. Gelirken biraz zorlandık, motosikletle geldik ama her şey çok güzeldi bayağı eğlendi. Arkadaşlarımızla çok güzel bir gün geçirdik” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ