Kargaların saldırısına maruz kalan yavru baykuş için seferber oldular

Kargaların saldırısına maruz kalan yavru baykuş için seferber oldular

Genel 12.06.2024 11:31:04 0
Kargaların saldırısına maruz kalan yavru baykuş için seferber oldular
Tarih: 12.06.2024 11:31
BİTLİS (İHA) – Bitlis’te doğa yürüyüşüne çıkan Dr. Cihan Önen, kargaların saldırısı sonucu ağaçtaki yuvasından düşen yavru baykuş için seferber oldu.
Doğa yürüyüşü için Bitlis’in Rahova güzergâhına giden Dr. Cihan Önen, yol güzergâhları üzerinde yavru bir baykuş olduğunu fark etti. Yerde bulunan baykuşa kargaların saldırdığını gören Önen, kargaları kovalayarak baykuşu güvene almaya çalıştı. Tüyleri yeni yeni çıkmaya başlayan yavru baykuşu alan Önen, 3 saatlik uğraşlar sonucunda ellerine koruyucu eldiven takarak hayvanı ağaçtaki güvenli alana koydu.
3 saatlik uğraş sonucunda yavru baykuşu güvenli bir ağaca koymayı başardığını söyleyen Dr. Cihan Önen, “Doğada yürürken 2 tane yavru baykuş gördüm. Üstlerinde de kargaların olduğunu gördüm. Kargaların yere düşürdükleri yavru baykuşa zarar verdiğini gördüm. Yavru baykuşun bu halini görünce yardım etmek istedim. Etrafta köpekler de vardı ve her an köpeklere yem olabilirdi. 3 saat boyunca yavru baykuşun yanına yaklaşarak güvenini sağlamaya çalıştım. Tırnakları ve gagası çok keskindi. Aynı zamanda çok ürkekti. Ürkek olduğu için de 3 saat beklemek zorunda kaldım. Baykuşun pençelerinden zarar görmemek için eldivenimi taktım. Daha sonra yavru baykuşu incitmeden yakalayıp tekrardan güvenli bir yer olan kardeşinin yanına yani ağaca bıraktım. Bir süre sonra yavru baykuş kardeşinin yanına yavaş yavaş tırmandı. Bizim de içimize su serpmiş oldu” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem