Karaya oturan teknenin yardımına çocuklar koştu

Karaya oturan teknenin yardımına çocuklar koştu

Van Haberleri 31.08.2022 16:21:00 0
Karaya oturan teknenin yardımına çocuklar koştu
Tarih: 31.08.2022 16:21 Güncelleme: 31.08.2022 16:21

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nde küresel iklim değişikliğinin etkisiyle suların çekilmesinden dolayı balıkçı barınağında karaya oturan tekne, o sırada gölde yüzen çocukların yardımıyla çıkarıldı.
Küresel iklim değişikliği ve yağışların azalması nedeniyle oluşan kuraklık, Van Gölü’nde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşları olumsuz etkiledi. Sıcaklıkların artmasıyla beraber yağışların azalması Van Gölü’ndeki su kaybını artırdı. Gölde suların çekilmesiyle birlikte balıkçı limanlarındaki sularda sığ kaldı. Adır Adası’nın karşısındaki balıkçı barınağında yaklaşık bir metrelik su kaldı. Suların çekildiği barınakta 3 balıkçı teknesi tamamen karaya oturdu. Yaklaşık bir metrelik suyun kaldığı limandan çıkmak için hareket eden balıkçı teknesi karaya oturdu. Karaya oturan tekne, balıkçı ve gölde yüzen çocukların yardımıyla zorlukla çıkarılabildi.

“Arkadaşlarımız balığa çıkamaz duruma geldi”
İHA muhabirine konuşan 30 yıllık balıkçı Ahmet Çıkla, son iki yılda Van Gölü suyunun aşırı derecede çekildiğini belirtti. Suların çekilmesiyle bölgedeki balıkçılar olarak büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Çıkla, “Her limana giriş çıkışta yaklaşık iki saat boyunca teknelerle uğraşıyoruz. Çünkü teknelerimiz karaya oturmaktadır. Özekle pervanelerimiz büyük zarar görüyor ve bunu değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden arkadaşlarımızın çoğu balığa çıkamaz duruma geldi. 3 tekne tamamen karaya oturdu. Diğer 3 tekne ise bir metrelik suyla idare ediyor. Sıkıntımızın giderilmesi için limanın derinleştirilmesi için yetkililerden yardım istiyoruz” dedi.

“Teknelerimiz karaya oturuyor”
Murat Ayseli isimli bir diğer balıkçı ise kendileriyle birlikte mahalledeki 10 hanenin balıkçılıkla geçindiğini belirterek, “Limana giriş çıkışlarda hep problem yaşıyoruz. Suların çekilmesiyle teknelerimiz karaya oturuyor. Bu durumda hem teknelerimizin altı deliniyor hem de pervanelerimiz kırılıyor. Yetkililerden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ